Koruması tutuklandı

Kayseri'de çarşı iznine çıkan 15 askerin şehit edildiği bombalı saldırıyla ilgili gözaltına alınan Milletvekili Eronat'ın yakın koruması M.Ö"nün bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

Haberler 06.11.2020 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayseride 17 Aralk 2016da çar iznine çkan askerlere yönelik saldrnn faillerinden Frat Botan kod adl PKKl terörist Ferhat Tekiner, Milli stihbarat Tekilat (MT) ve emniyet operasyonuyla Kuzey Irakta yakalanarak getirildii Kayseride, çkarld mahkemece tutukland. Tekinerin verdii ifade kapsamnda Diyarbakrda gözaltna alnan ve aralarnda AK Parti Diyarbakr Milletvekili Oya Eronatn yakn koruma polisi olan M.Önün de bulunduu 4 kii hakknda da tutuklama karar verildi.

KAYSER KATLAMI SORUTURMASI

PKKl Frat Botan kod adl Ferhat Tekiner, 23 Ekimde MT ve emniyet i birliinde düzenlenen operasyonla Irakn kuzeyinde yakalanarak Türkiyeye getirildi. PKKl Tekinerin, 17 Aralk 2016 tarihinde Kayseride çar iznine çkan askerlere yönelik düzenlenen saldrnn faillerinden olduu tespit edildi. Ferhat Tekinerin, 15 askerin ehit olduu ve 54 kiinin de yaraland Kayseride patlamann faili Kendal Deniz kod adl Kenan çiçeke çald arac teslim eden terörist olduu belirlendi. Hakknda yakalama karar olan Ferhat Tekiner, Kayseriye getirildi. Kayseri 4üncü Ar Ceza Mahkemesince hakknda yakalama karar bulunan Tekiner, öneki gün yaplan sorgusunun ardndan tutuklanarak cezaevine konuldu.

SALDIRININ PLANLAYICISINA 16 KEZ MÜEBBET VERLMT

Kayseri 1inci Komando Tugay Komutanlnda vatani görevini yapan ve çar iznine çkan askerleri tayan halk otobüsüne, bombal araç ile düzenlenen terör saldrsna ilikin 21 sankl dava geçen yl sonuçlanmt. MT ve Emniyet operasyonuyla yakalanp Türkiyeye getirilen terörist Ferhat Tekinerin çald araçla saldry düzenleyen terörist Kenan çiçekin tutuklu yargland dava, Kayseri 4üncü Ar Ceza Mahkemesinde görüldü. Kenan çiçek, 16 kez arlatrlm müebbet ve 1118 yl hapis cezasna çarptrlmt. Dier sanklara da deien yllarda hapis cezas verilmiti.

Mahkeme, firari sanklar Ferhat Tekiner, Sait Karabulut ve shak Özçaktunun dosyalarn ise ayrmt. Irakn kuzeyinde yakalanan ve saldry planlayan Kenan çiçeke çald arac teslim ettii belirlenen Ferhat Tekiner, bu dosya kapsamnda tutuklanm oldu.

ERONATIN YAKIN KORUMASI DA BULUNUYOR

Buarada, Tekinerin sorgusunda bulunduu beyanlar dorultusunda 4 kii hakknda yakalama karar çkarld. Kayseri l Emniyet Müdürlüünden özel bir ekip, Diyarbakr Emniyetine haber vermeden 30 Ekim günü kentteki kimi adreslerde e zamanl operasyon yapt.

25 FARKLI SME AT SAHTE KMLK BULUNDU

Bu operasyonlarda gözaltna alnan isimlerden biri AK Parti Diyarbakr Milletvekili Oya Eronatn uzun yllardr yakn korumas olarak görev yapan polisi memuru M.Ö. oldu. Gözaltna alnanlar sorgulanmak üzere geçtiimiz hafta Cuma günü Kayseriye götürüldü.

Kayseri patlamas sonras Ferhat Tekineri sahte kimlik ile yurtdna çkard suçlamas ile gözaltna alnan Eronatn Diyarbakr Emniyet Müdürlüü Koruma ubeye bal koruma polisi M.Önün evinde yaplan aramada edinilen bilgilere göre 25 farkl isme ait sahte kimlikler bulundu.

KORUMA VE BERABERNDEKLER DE TUTUKLANDI

Kayseri l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesinde be gün boyunca sorgulanan koruma polisi M.Ö ve dier 4 isim, önceki gün Kayseri Devlet Hastanesinde salk kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Savclk ifadeleri alnan 5 kii, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimlii tarafndan tutuklanarak cezaevine konuldu. Soruturmann devam ettii örenildi.

Ana Sayfaya Git