Koruyucu aileler yemekte buluştu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, kentteki koruyucu aileler ile çocuklarıyla bir araya gelerek, yemek yedi.

Haberler 24.04.2017 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vali Hüseyin Aksoy, Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüünce Diyarbakr Polisevinde düzenlenen programda yapt konumada, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoann himayesindeki Gönül Elçileri Projesi kapsamnda çeitli faaliyetlerin yürütüldüünü söyledi.

KORUCU ALELERYLE

Projenin, özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlna bal kurumlarda kalan çocuk, yal ve engellilere dönük gönüllü olarak çalmay arzu eden kiilerin bavurduu ve çalma yap bir program olduunu aktaran Aksoy, öyle konutu:

Diyarbakrda koruyucu aile kapsamnda belirli çalmalar yaptk ancak gönül elçisi konusunda arzu ettiimiz oranda henüz bir mesafe alabilmi deiliz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl bünyesinde yer alan çocuklara devlet her türlü imkan sunuyor, onlarn bütün ihtiyaçlarn karlyor ve karlamaya devam edecek ama onlarn ihtiyaç duyduu en önemli konu bir aile ortamnda yetimek, gelimek ve büyümektir.

Koruyucu aile mekanizmasyla çocuklar yanlarna alan ve aile ortamnda büyüten ailelerin olduunu iaret eden Aksoy, öyle konutu:

ALE EFKATNE DESTEK

Diyarbakrda da 36 ailemiz 49 çocuumuzu yanna alarak onlara bir aile efkati içerisinde destek veriyor. Bu nedenle korucuyu aile olmay arzu eden, bunu salayan, baaran ve bugün de aramzda olan bütün ailelere ayr ayr teekkür ediyorum. Bu çocuklarn aile ortamnda büyümeye, yetimeye ve topluma hazrlanmasnda ihtiyaç vard. Bunu da bugün gönüllü olarak bavuran ve bu çocuklarmza sahip çkan ailelerimiz gerçekletiriyor. Arzumuz bu aile saysnn daha da üst noktalara tanmas ve çocuklarmzn aile ortamnda gelecee hazrlanmalardr.

Yemein ardndan, çocuklara pasta ikram edilerek, çeitli hediyeler verildi.

çocuklarn okuduu iirle sona eren programa Vali Aksoyun yan srda AK Parti Diyarbakr Milletvekili Ebubekir Bal, 7. Kolordu Komutan Korgeneral Ali Sivri, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutan Tugeneral Barbaros Kasar, l Jandarma Komutan Ali Demir, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve Aile Sosyal Politikalar l Müdürü Halit Açar da katld.

Ana Sayfaya Git