Koruyucu cephanelik!

Diyarbakır polisi yılın en büyük silah operasyonunu gerçekleştirdi. Köy korucusunun otomobilinde, 60 adet tabanca ele geçirildi.

Haberler 18.11.2019 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda birçok baarl operasyona atan Diyarbakr Kaçakçlk ve Organize polisi, 2019 ylnda bir ilki gerçekletirdi. Kasm aynda gerçekletirdii operasyonla, 2019 ylnda bir seferde en fazla silahn ele geçirildii operasyon yapld.

DURDURULAN ARAçTAN CEPHANELK çIKTI

Diyarbakr Kaçakçlk ve Organize Suçlarla ube Müdürlüü ekipleri, anlurfa Siverek Yolu üzerinde bir otomobili üphe üzerine durdurdu. Sürücü H.A., köy korucusu olduunu söyleyerek, kimliini gösterdi. Sürücünün tedirgin tavrlar sergilemesi üzerine polis, otomobilde arama yapt. Aramada aracn kaput bölümüne gizlenmi 60 ruhsatsz tabanca ve 121 arjör ele geçirildi. Gözaltna alnan H.A., KOM ubeye götürülürken, aratrma geniletildi. H.A.nn otomobiliyle geldii güzergahtaki tüm güvenlik kameralar incelemeye alnd.

KAMERALARDAN SLAH FABRKASINA ULAILDI

Onlarca kamera görüntüsünü tek tek inceleyen polis, H.A.nn bölgedeki bir silah fabrikasndan yola çktn belirledi. Bunun üzerine mahkemeden arama karar alnarak, silah fabrikasna baskn düzenlendi. Dedektör köpeklerinin de katld operasyonda, fabrika didik didik arand. Aramalar srasnda gizli bölmelere saklanm 235 adet monte etmeye hazr ucu açlm namlu, 72 adet sürgü kapa, 37 adet tabanca arjörü, 9 adet tabanca gövdesi, 7 adet emniyet mandal, 8 adet icra yay mili, 3 adet icra yay, 2 adet kuru sk silah ve 6 adet mermi yata ele geçirilildi. Fabrikada 4 üpheli gözaltna alnd.

NAMLULARINI DETRP SATIYORLARDI

üphelilerin kuru sk tabancalar, namlularn deitirerek gerçek tabancaya çevirdikleri ve sattklar belirlendi. Tabancalarn en az 2 bin TLden sata sunulduu örenildi.

Operasyon kapsamnda baskn yaplan dier bir adres ise köy korucusu H.A.nn evi oldu. Evde yaplan aramada da 52 adet uzun namlulu silaha ait fiek ile korucuya zimmetli Kalanikof tüfek bulundu.

5 GÖZALTIDAN 2 S TUTUKLANDI

H.A.nn da aralarnda bulunduu 5 üpheli, Diyarbakr Kaçakçlk ve Organize Suçlarla ube Müdürlüündeki sorgularnn ardndan silah ve mühimmat ticareti iddiasyla adliyeye sevk edildi. 1 üpheli savclk ifadesinden sonra serbest braklrken, mahkemeye sevkedilen 4 üpheliden H.A. ile ismi açklanmayan bir fabrika çalan tutukland. 2 üpheli ise adli kontrolle serbest brakld.

Ana Sayfaya Git