KOSGEB'in "50 bin liralık" destek ödemeleri başladı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB), 50 bin liralık "Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği" ödemelerine başlandığını belirtti.

Haberler 27.12.2016 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özlü, KOSGEBin 50 bin liralk Sfr Faizli letme Kredisi Faiz Desteine ilikin açklamada bulundu.

Faizsiz, 12 ay ödemesiz, geri kalann 3er aylk taksitler halinde ödemeli ve toplam 36 ay vadeli destee 244 bin 980 bavuru yapldn belirten Özlü, söz konusu krediden 81 ilde belirlenen 15 bin iletmenin faydalanacan kaydetti.

Özlü, daha çok 1 ila 9 personel çaltran mikro iletmelere salanacak kredinin, Kredi Garanti Fonu araclyla anlamal Akbank, DenizBank, QNB Finansbank, Garanti Bankas, Halkbank, Bankas, Vakflar Bankas, Yap Kredi Bankas ve Ziraat Bankas tarafndan kullandrlacan belirtti. letmelerin, kredi kullanm srasnda bankalar tarafndan herhangi bir skntyla karlamalar halinde, bakanln ALO 130 numaral ikayet hattyla KOSGEBe bavurabileceklerine deinen Özlü, u deerlendirmelerde bulundu:

Kredi kullandrlmasnda, ilk olarak her il için Türkiye statistik Kurumu (TÜK) verilerine göre il kotas belirlendi. Ardndan iletmeler ölçeklerine göre mikro, küçük, orta olarak snflandrld. TÜK verisine göre il kotasnn yüzde 93ü mikro ölçekli iletmelere, yüzde 6s küçük ölçekli iletmelere, yüzde 1i ise orta ölçekli iletmelere ayrld. letmelerin i birimi says göz önünde bulundurularak yaplan sralamada bir eitlik söz konusu olursa, bilgi beyannamesinde yer alan bilgilere göre sat haslat yüksek olan iletmeler lehine sralama yapld. Üretim ve istihdama katk salayan iletmelere öncelik saland.

Özlü, bu deerlendirmelerin yan sra bavuruda bulunan iletmeciler hakknda Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) veya baka bir terör örgütüyle ilikisi olup olmadna dair güvenlik soruturmas yapldn da aktard.

Ana Sayfaya Git