Köy korucusuna bombalı saldırı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde evinin önünde el bombalı saldırıya uğrayıp yaralanan korucubaşı Emin Negiz'in (47) hastanede tedavisi sürüyor. Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Negiz'in evine de 2013 yılında molotof kokteyli ve el yapımı patlayıcılı saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Haberler 18.11.2021 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay, dün akam saatlerinde Cizre Konak Mahallesi Bozalan TOK Konutlar önünde meydana geldi. Korucuba Emin Negize, evinden çktktan sonra park halindeki otomobiline bindii srada kimlii belirsiz kii ya da kiilerce el bombas atld. Negiz yaralanrken, üpheli kii ya da kiiler kaçt. hbar üzerine olay yerine polis ve salk ekipleri sevk edildi. Negiz, ilk müdahalenin ardndan Cizre Devlet Hastanesine kaldrld. Negizin aracnda maddi hasar olutu. lçe Emniyet Müdürlüüne bal Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekipleri, üpheli veya üphelileri bulmak için olay yerinden delil toplandktan sonra güvenlik kameras görüntülerini de incelemeye ald.

PKK HEDEF ALDI

Sosyal medyadan saldry knayan Anadolu Güvenlik Korucular ve ehit Aileleri Konfederasyonu Bakan Ziya Sözen, korucuba Emin Negizin 22 Kasm 2013te de terör örgütü PKK tarafndan hedef alndn açklad. Sözen, Negizin Konak Mahallesindeki evine yaplan el yapm patlaycl ve molotof kokteyli saldrdan ailesi ile birlikte yara almadan kurtulduunu belirtti.

HAN VE ALçAKLARI LANETLYORUM

Sözen, paylamnda unlar kaydetti:

Olay gerçekletiren hain ve alçaklar lanetliyorum. Bitme aamasna gelen ve can çekien terör örgütü PKK, hain ve kalleçe yöntemlere bavurarak bizleri korkutma, sindirme amac gütmektedir. Bu hain ve kalle saldrlar asla bizleri korkutmayacak, sindirmeyecek ve bu hakl mücadelemizden vazgeçirmeyecektir. Bu hain ve kalle saldrlar PKK terör örgütünün bitmesine, yok olmasna engel olamayacaktr. Bilinmelidir ki; güvenlik korucular dün olduu gibi, bugün de yarn da devletimizin emrinde, milletimizden hizmetindeyiz. 7/24 esaslarna göre görevimizin bandayz dedi.

Ana Sayfaya Git