Kripto bir planlama

104 emekli amiralin AK Parti'yi ve milli iradeyi hedef alan skandal bildirisine peş peşe tepkiler yağdı.

Haberler 05.04.2021 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muhalefet ise küstah bildirideki açklamalara tam destek verdi. Gazeteci Okan Müderrisolu ile Terör ve Güvenlik Uzman Cokun Babu gelimeleri ve skandal bildirinin perde arkasn deerlendirdi. Okan Müderrisolu planl ve sistematik bir organizasyona dikkat çekerken, Cokun Babu da 15 Temmuza 103 gün kala yaynlanan bildirinin arkasndaki sembolizm ile ilgili önemli açklamalarda bulundu.

çOK HEDEF ODAKLI

Müderrisolu, çok hedef odakl siyasi bir faaliyet olabilir. Bir kurmay planlamas olabilir. ekli ve içerii itibariyla bakalm. ekil olarak; Bir kere gece yars bildirisinin Türkiyede siyasi tarihimizde nereye denk geldii bellidir. kincisi bildiri nitelii itibaryla; Bu özü itibaryla muhtra çarmdr. dedi.

Okan Müderrisolu, Emekli amiraller rahatsz meselesi yine Türk siyasi tarihinde darbe ya da muhtra giriimlerinin organize edildii süreçleri ifade eder. sözlerini kulland.

Müderrisolu sözlerine öyle devam etti:

çerik olarak bakldnda; Montrö - Sarkl Amiral ve Mavi Vatan üzerinden tanmlamalar yaplyor. Aslnda bunun altyapsn oluturmak üzere iki konu daha gündeme geldi.

1 - rtica ile ilgili olarak yönetmelikte yapld söylenen deiiklik ve tartma

2- Harp okullarnda Atatürk lke ve nklaplarnn kaldrld yönünde iddialard.

SSTEMATK BR PLANIN PARçASI

Hepsi sistematik bir biçimde gündeme gelmi görünüyor. Bu bildiri de yani bana göre artk düünceyi özgürlüün ötesinde siyasal sonuç odakl muhtra Açk bir ekilde Deniz Kuvvetlerinde kritik pozisyonlarda görev yapan eski amiraller var. Bunlar içinde Deniz Kuvvetleri Komutanlar da dahil olmak üzere var. Yani tesadüfen izah edilecek bir durum olmad çok açk.

FARKLI MERKEZDEN HAREKETE GEçLDN UYANDIRAN...

Burada kritik nokta; Bunun hem öncesi ve hem sonras gerek hukuki hem istihbari yönüyle iyi aratrlmas gereidir. Anlk lokal bir tepkiden mi bahsediyoruz. Yoksa bir zincirleme reaksiyonun dümesine baslmasndan m bahsediyoruz? Bu ikinci ihtimali göz önüne alarak daha dikkatli baklmasnda fayda var. Öyle anlalyor ki; Türkiyede gerek sosyolojiyi, gerek ekonomoyi, gerek siyaseti ayn anda içeren farkl merkezlerden harekete geçildiini uyandran birbirinden kopuk bir ekilde görünen ayn amaca hizmet edildiini uyandran faaliyetler var. O yüzden fotoraf doru çekmek lazm.

Yani geceyars bildiri yaynladm. Kenara çekildim diyebilecekleri bir durum yok. Bunu imdi hem toplum hem de hukuk önünde izah etmeleri gereken bir baka aamaya geldiimiz anlalyor.

VESAYETN PARçASINA KONULANDIRAN KAFA BU TÜR SEMBOLZM SEVER

Y Partili Aytun çrayn skandal bildiriye destei ve 15 Temmuza 103 gün kala yaplan skandal bildiri hakknda Müderrisolu, Bu da aslnda kamuoyunun önünde cereyan eden faaliyet ve kamuoyuna yansmayan iliki biçimleri açsndan üzerinden durulmaya deer duruma iaret ederi. Bu kurmay kafa kendisinin bu anlamda vesayetin parçasna konulandran kafa bu tür sembolizmi sever. Bu sembolizme yatkndr. Bu durumda en küçük bir amaya kap aralanamaz. Örnein montrö ile bir kaygnz varsa, bununla ilgili bir panel düzenlersiniz. Siyasetçileri, akademisyenleri, amirelleri çarp tartrsnz. dedi.

15 TEMMUZA 103 GÜN KALA SKANDAL BLDR: KRPTO HABERLEME...

Terör ve Güvenlik Uzman Cokun Babu da 15 Temmuza 103 gün kala yaynlanan bildiri hakknda, FETÖnün geçmi tarihine baktmzda ben bunu ihtimal dahilinde görürüm. Gece ben de gördüm; 15 Temmuza 103 gün kala 103 amiral diye... FETÖnün eski yaptklarn hatrlarsak alayan bebekler, ifreli mesajlar... Sradan bir terör örgütü olmadn Cumhuriyet tarihinin hatta nsanlk tarihinin tekilatlanm bildiiniz istihbarat yaplanmas faaliyetleri içinde bulunan bir örgüt olduunu defalarca duyurduk. Böylesi bir örgütün ifrelemelerinde armamak lazm. Ben böyle bir kripto haberlemenin olabileceini özellikle vurgulamak isterim. Burada mühim olan bu kripto ifrenin kime gönderildii. Kimin süreci balatt ve tetiklettii. Ben bu yaplanmann organize bir hareket olduunu muhafelete görevin gece teslim edildiini ve bu kanada da görevin gece teslim edildiini ayn mekanizmann bir anda harekete geçildiini düünür ve deerlendiririm. sözlerini kulland.

Ana Sayfaya Git