Kritik çağrı!

Erdoğan,"AK Parti'ye, CHP'ye, MHP'ye gönül veren kardeşlerim hatta ve hatta HDP'ye gönül veren kardeşlerim size sesleniyorum. Bu birlik ve baraberlikte gelin birleşelim. " sözleriyle çağrıda bulundu.

Haberler 19.02.2017 - 12:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR/ELAZI-Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Elazdaki toplu açl törenin düzenlendii stasyon meydannda halka hitap etti. Kalabal sk sk Rabia iareti ile selamlayan Erdoan, yaplacak olan ehir hastanesine zmirde teröristlerin adliye saldrsna can pahasna direnen polis memuru ehit Fethi Sekin adnn verileceini söyledi. te o konumadan satr balar.

BLMEDKLER çN KARI çIKIYORLAR

Önümüzde yeni ve önemli bir frsat var. Bu frsat cumhurbakanl sistemine geçmemizi salayacak referandumdur. Cumhurbakanl sistemine kar çkanlarn bir ksm bunun artsn eksisini bilmedii için kar çkyor. Bir ksm da kendi foyalar ortaya çkacak diye kar çkyor.Bir ksm da kendi foyalar ortaya çkacak diye kar çkyor.

TÜRKYEDE REJM DEMYOR

ddia edildii gibi Türkiyede rejim deimiyor. Yaplan sadece sistem deiiklii.Yeni sistemin ilk adm 2007 ylnda zaten atlmt. kinci admda 2010 Cumhurbakanl seçimiyle atld.

STKRAR 5 YIL GARANT ALTINA ALINACAK

Kardeim sistem ne diyor? Cumhurbakann getirir, cumhurbakann götürür. 5 yllna göreve getirilen Cumhurbakan anayasa çerçevesinde görevini yerine getirecek. Bu istikrar sürecinin 5 yl süreyle garanti altna alnmas anlamna geliyor. Bu ülke 25 günde hükümet deiiklii gördü. imdi istikrar ve güven olacak. stikrarn olduu yerde kalknma olacak. Milletvekili saysn da 550den 600e çkaryoruz.

BU ÜLKEDE CUMHURBAKANIBABAKANA ANAYASA FIRLATTI

Cumhurbakanl hükümet sistemiyle Türkiye kendine en uygun sistemine kavuacaktr. Bu ülkede Cumhurbakannn Babakana anayasa kitapçn frlattn gördük mü? Cumhurbakan ve Babakann yetkileri tek elde toplanacak. Artk çekime, çatma ve kriz çkmayacak. Meclis aratrmas, genel görüme, meclis soruturmas ve yazl soru yollaryla Meclisin yürütme üzerindeki yetkisi güçlendiriyor. Meclise yapt tüm ilemlerle ilgili Cumhurbakan hakknda soruturma açma ve Yüce Divanda yarglanmasn talep etme imkan veriliyor. Tüm bu düzenlemelerle yürütme göreviyle yasama organlarnn görevleri arasndaki ayrm netletirildii için karlkl yetki am diye bir mesele inallah olmayacaktr.

LER GÜçLER DEDKODU

Ana muhalefet ne diyor, parlamento olmuyor, yasama ortadan kalkyor. leri güçleri dedikodu. Kararname ile düzenlenen bir konuda kanun çkarlrsa üstünlük kanunda olduu için kararname geçersiz hale geliyor. Bütçe dnda Cumhurbakanna kanun teklif etme yetkisi de verilmiyor. Sadece bütçe kanunun meclisteki görümeleri çkmaza girerse ülkede ilerin sürmesi için bir önceki bütçe yeniden deerlendirmeyle sunuluyor. Birileri Meclisin ilevsiz klndn söylüor. Yok böyle bir ey. Meclis aksine güçleniyor. Daha geni vazifeler üstleniyor. Yargnn bamszlnn yanna tarafszln da ekliyoruz. Yargnn herhangi bir grubun, hizbin, ideolojinin tasallutuna girmesinin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Askeri mahkemeler kapatlyor. HSYKnn yaps çoulculuu korunarak daha da güçlendiriliyor.

KAZANAN TÜRKYE OLACAK

Anayasa deiikliiyle getirdiimiz bir baka yenilik de Cumhurbakannn partisiyle ilikisini kesmesi ortadan kaldrlyor. Cumhurbakan aday olacaksn kurucusu olduun partinden ilikin kesiliyor. Bir insann karakterinde tarafsz olmak diye bir ey olur mu; olmaz. Gerçekçi olmak lazm. nallah bu sistemle kazanan Türkiye olacak. Kazanan Türk Milleti olacak.

18-25 YA ARASI KABNEDE BAKAN GÖRMEK STYORUZ

Seçilme yan 30dan 25e indirdik. Ama ne dedik yetmez. Bunu 18e indirmek lazm. imdi 18 ya hem seçme hem seçilme yadr. Ne diyorlar, çoluk çocua m brakacaz? Lafa bak! Bu kendi gençliine güvenmemek demektir. Bu millet sradan bir millet deil. Bu gençlik sradan gençlik deil. Bu gençlik Fatihlerin torunudur. Fatih 21 yanda ça kapatp bir ça açt m? imdi de açarsnz gençler. Öyleyse gençler durmak yok! Daha çok çalacaz. Daha çok koacaz. nallah parlamentomuzda 18 ila 25 ya aras seçilmi gençler görmek istiyorum. nallah 18-25 ya aras kabinede de bakanlar görmek istiyoruz.

BENM 16 NSANA çIKACAIMIN GARANTS VAR MI?

Cumhurbakanl sistemini ahsi hevesim, arzum olarak göstermek isteyenlere en büyük hakszl gençlerimize yapyorlar. Bizler faniyiz, bugün varz, yarn yokuz. Allah ömür ve imkan verdikçe ülkeme ve milletime hizmet vermek için çalacam, mücadele edeceim. Bizden sonra bu bayra bugünün gençleri devralacak.

ATTIIMIZ HER ADIM GENçLER çN

Bugün yaptmz her ey, attmz her adm yarn gençlerimizin iini kolaylatrmak, önünü açmak için. Bizler 21 yanda stanbulu fetheden Fatihin torunlaryz. Gittiimiz ülkelerde 20li yalarda Bakanlarla, 25 yanda Dileri Bakanlaryla tanyoruz. Bu benim ülkemde olacak, olacak. ayet gençlerimiz o birikime, kabiliyete sahipse bizde niçin olmasn? Olacak. Önce kendimize inanacaz ondan sonra da bu yola koyulacaz.

KANDLDEKLER 16 NSANA HAYIR DYOR

imdi dalara 15 yandaki gençlerimiz, kzlarmz götürülmüyor mu? Kandile götürülmüyor mu? Onlar 16 Nisan oylamasnda hayr diyor. O Diyarbakr Belediyesinin önünde alayan anneler niye aladlar? Yavrular daa kaçrlmt da onun için aladlar. Onlar daa kaçranlar imdi hayr diyor. 16 Nisan için hayr diyor. Onlarla beraber hareket edenler var. Unutmayn kii sevdikleriyle beraber harolunacaktr.

AK PART, CHP, MHP HATTA HDPLLERE SESLENYORUM

AK Partiye, CHPye, MHPye gönül veren kardelerim hatta ve hatta HDPye gönül veren kardelerim size sesleniyorum. Bu birlik ve baraberlikte gelin birleelim. Biz millet olarak Türk, Kürt, Laz, Zaza, Roman, Bonak, Arnavutuyla tek millet. ki tek bayrak. Bayraklar bayrak yapan üstündeki kandr, toprak eer urunda ölen varsa vatandr. 780 bin kilometre kareyle tek vatan. Kimse bu topraklarda operasyon yapamaz. Ve tek vatan. Ve tek devlet. Türkiye Cumhuriyetinden baka bir devlet tanmyorum. imdi diyorum ki, tek millet için, tek bayrak için, tek vatan için, tek devlet için evet.

Konumadan sonra An ilçesinde bulunan Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakan Ahmet Arslana canl yaynla balanlarak, Karamaara Köprüsü ve karayolunun açl yapld. Daha sonra Baskil Kaymakam Uhud Emre Koyuncuya da canl yaynla balanlarak Baskil çimento Fabrikasnn açl kurdelasnn kesimi yapld. An ve Baskilde yaplan açllar, alanda toplanan kalabala canl yaynla izlettirildi. Son olarak Elazda yapm tamamlanan yatrmlarn kurdelas da Cumhurbakan Erdoan tarafndan kesildi.

Ana Sayfaya Git