Kritik görevdeki bürokratlar fişlenmiş…

Kayseri’de FETÖ’den tutuklanan ve örgütün kriptolu haberleşme ağı ByLock kullandığı belirlenen eski hakim Y.K.’nın bilgisayarında fişleme listesi çıktı. FETÖ’nün kritik görevlerde bulunan 3 bin 446 bürokratı fişlediği, fişleme listesindeki isimlerin karşısına özel hayatı, mezhebi, siyasi görüşü, örgüte bakışı gibi bilgiler yer aldığı ortaya çıktı.

Haberler 06.05.2018 - 12:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayseri Adliyesinde görev yaparken meslekten ihraç edilen hakim Y.K., FETÖ ile balantl olmas ve örgütün kriptolu haberleme a ByLock kulland gerekçesiyle tutukland. Halen tutuklu bulunan Y.K.nn evindeki bilgisayar ile dijital materyalleri incelemeye alnd. Kayseri Emniyet Müdürlüü Siber Suçlarla Mücadele ekipleri tarafndan yaplan incelemede hakim Y.K.nn bilgisayarnda fileme listesi çkt.

KRTK GÖREVDEK BÜROKRATLAR FLENM

Fileme listesinde Babakanlk, çileri, Adalet, Milli Eitim Bakanlklarnda görevli üst düzey bürokratlarn isimlerinin yer ald örenildi. FETÖnün, bürokratlarla birlikte öretmenler, Devlet Hastanelerinde çalan doktor-hemire, Diyanete bal imamlar da filedii yine ele geçirilen listeden ortaya çkarld.

3 BN 446 KLK LSTE

Fileme listesinde 3 bin 446 kiinin isimleri yer alrken, bu kiilerin isimlerinin karsnda ise Siyasi görüleri, özel hayatlar, mezhebi, Alevi-Sünni gibi bilgiler yer ald kaydedildi. Fileme listesinde kiilerin karsndaki bilgilerde Alkol kullanyor-Alevi-kadnlara dükün-müsbet biri gibi notlarda düüldüü örenildi.

Ana Sayfaya Git