Kritik isim yakalandı

İçişleri Bakanlığı: 2016 yılında 10 Alman vatandaşın hayatını kaybettiği Sultanahmet ve 2015 yılında 33 kişinin hayatını kaybettiği Suruç saldırılarının patlayıcılarını temin eden ve Türkiye’ye getirilmesini sağlayan DEAŞ örgüt mensubu Azzo Halaf Süleyman EL AGGAL, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ve MİT Bölge Daire Başkanlığı’nın ortak operasyonuyla Şanlıurfa’da yakalandı.

Haberler 13.01.2021 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sultanahmet ve Suruç saldrlarnda kullanlan patlayclar temin eden DEAl terörist, emniyet ve MTin operasyonuyla anlurfada yakaland.

çileri Bakanlndan yaplan açklamaya göre, terör örgütü DEAn faaliyetlerinin tespiti ve engellenmesine yönelik anlurfa l Emniyet Müdürlüü ve MT Bölge Daire Bakanl koordineli çalma yürüttü.

DEAl terörist Azzo Halaf Süleyman El Aggaln, DEAn Suruç ve Sultanahmetteki terör saldrlar gibi birçok canl bomba eyleminin planlaycs Abu Bera kod adl Mahir El Aggal ile faaliyet gösterdii belirlendi.

Terörist Süleyman El Aggaln, Mahir El Aggaln planlayclar arasnda olduu 12 Ocak 2016da 10 Alman vatandann hayatn kaybettii ve 14ü yabanc uyruklu 16 kiinin yaraland stanbul Sultanahmet Meydanndaki canl bomba saldrs ile 20 Temmuz 2015te 33 kiinin hayatn kaybettii, 86 kiinin yaraland anlurfann Suruç ilçesinde düzenlenen canl bomba saldrsnda kullanlan malzemeleri temin ettii anlald.

El Aggaln eylemlerde kullanlan patlayclarn Türkiyeye aktarlmas dnda, eylem amacyla ülkeye giren örgüt mensuplarna da lojistik destek salad da tespit edildi.

Süleyman El Aggal, anlurfada dün akam saatlerinde düzenlenen operasyonla yakaland.

ÖRGÜT çNDEK FAALYETLER VE GÖREVLERN ANLATTI

Terörist El Aggal ifadesinde, kendisinin, DEAn patlatma ilerinde kulland araçlarn tamir etme, aracn çevresini demirle kaplama ve araca patlayc yükleme ilerini yaptn anlatt.

Dokuz kardeinin olduunu ve iki kardeinin terör örgütü DEA saflarndayken Rakka ehrindeki bombardmanda öldüünü belirten El Aggal, kendisinin 2014te DEAa katldn, silahl ve ideolojik eitimin ardndan, toplu olarak hiçbir ekilde örgütten ayrlmayacaklarna, duyduklar emri sorgulamadan yerine getireceklerine ve Ebubekir El Badadinin, tüm Müslümanlarn emiri ve halifesi olduu üzerine yemin ettiklerini söyledi.

El Aggal, Mahir El Aggaln talimatyla hazrladklar patlayclar eylem amacyla Türkiyeye gönderdiklerini, ve bu patlayclarla yaklak 2 ay sonra da Sultanahmette eylem düzenlendiini itiraf etti.

Ana Sayfaya Git