Küçük esnafa gidin!

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’nın aylık olağan basın buluşmasında konuşan İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, “Diyarbakırlı hemşehrilerimize bir çağrıda daha bulunmak istiyoruz. Lütfen İmkan nispetinde, gücümüzün yettiği kadarıyla bu Ramazan ayında yapacağımız alışverişlerde özellikle sokaktaki az iş yapan ve küçük esnaflarımızı tercih etmeye çalışalım” çağrısında bulundu.

Haberler 31.03.2022 - 00:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet ve Kalkn Partisi (AK Parti) Diyarbakr l Bakan Muhammet erif Aydn, beraberindeki ilçe bakanlaryla birlikte kentin genel gündem ile ilgili aylk olaan basn bilgilendirme toplants yapt.

Konumasna Türkiyenin ara buluculuunda balanan Rusya ile Ukrayna bar görülerini yakndan takip ettiklerini ifade eden Aydn, D politikada Mart ay içerisinde bütün Dünyann gözü Ukrayna-Rusya savanda oldu. Maalesef aradan geçen zamana ramen henüz bu scak çatmada kalc bir atekes veya bar gerçeklemi deil. ABDnin izledii yanl politikalar nedeniyle karlatmz bu scak çatma ortamnn, baka Ülkeleri de dahil edecek ekilde bir savaa dönümeden kalc bir barla bir an önce sonlanmasn diliyoruz. Türkiye olarak, Cumhurbakanmzn, tüm Dünyann dikkatini ve takdirini kazanan Liderlii ile ilk andan itibaren barn tesisi için büyük mücadele veriyoruz. Gerek Antalya Diplomasi Forumundaki ve gerekse dün yaplan stanbuldaki ikili görümelerin kalc bir bar ile sonuçlanmasn temenni ediyoruz dedi.

18 HAZRAN 2023 DSPLNL BR EKLDE HAZIRLANIYORUZ

AK Partinin 2023 seçimlerine hazrlk yaptn belirten Aydn, AK Parti kurulduundan bugüne kadar önceki dönemlerde tekilatlarmzda görev alm dava ve yol arkadalarmzla Vefa programlarnda bir araya geldik. Diyarbakr l Bakanl olarak tüm bu çalmalar yaparken dier yandan da Diyarbakr genelindeki bin 47 Mahallemizdeki Mahalle bakanlarmzla ilçe ilçe ayr bir ekilde bir araya geldik. Sandk görevlilerimiz ile ilgili çalmalarmzn yan sra, mahalle bakanlarmz belirli bir eitimden geçirerek ve Mahalle yönetimlerini mobilize ederek, tarihin en önemli seçimi olarak gördüümüz 18 Haziran 2023 Cumhurbakanl Seçimine, belli bir disiplin ve program çerçevesinde hazrlanmaya devam ediyoruz diye konutu.

HATM ZNCR OLUTURACAIZ

Geçen yl olduu gibi bu yl da Ramazan ay için hatim zinciri oluturacaklarn aktaran Aydn, Ramazan ay içerisinde bu hafta tüm müslümanlar olarak mübarek Ramazan ayna gireceiz. Öncelikle bu vesile ile tüm hemehrilerimizin mübarek Ramazan aylarn tebrik ediyoruz. Yaayacamz manevi iklimin, alem-i slamn birliine, dirliine ve selametine vesile olmasn Cenab- Allahtan niyaz ediyoruz. Geçen yl olduu gibi bu yl da Ramazan ay için inallah hatim zinciri oluturacaz. Diyarbakrn slam ordular tarafndan fethinin bu yl 1383. yl dönümü olmas hasebiyle bin 383 hatmi hedefleyeceimiz bu zincirde birikecek hatimlerimizi, Yasinlerimizi, inallah Kadir Gecesinde Kurunlu Camiinde yapacamz bir programla tüm müslümanlarn ruhlarna ve hassaten tüm Diyarbakrl müslüman kardelerimizin, ölmülerinin ruhlarna hediye edeceiz. Bu vesileyle de partiler üstü ve siyasetten ari olarak gerçekletireceimiz Hatim Zincirimize tüm Diyarbakrl kardelerimizi, abilerimizi, ablalarmz davet ediyoruz eklinde konutu.

ALIVERLERNZ YEREL ESNAFTAN YAPINIZ

Son olarak Diyarbakr halkna ramazan ayn içerisinde yerel esnaftan alveri yapmalar konusunda çarda bulunan Aydn unlar söyledi: Diyarbakrl hemehrilerimize bir çarda daha bulunmak istiyoruz. Lütfen mkan nispetinde, gücümüzün yettii kadaryla bu Ramazan aynda yapacamz al verilerde özellikle sokaktaki az i yapan ve küçük esnaflarmz tercih etmeye çalalm ve bu ekilde mahalle esnaflarmza destek olmaya çalalm. Ve yine Lütfen; gücümüz yetiyorsa, elimizden geliyorsa fakirlerimize yetimlerimize destek olmak için bu Ramazan aynda her zamankinden daha fazla gayret gösterelim fedakrlk yapalm

VALMZ DE ORAYI ZYARET ETMELDR

Erbil Valisi Omed Xonawn üzerinde Kürdistan yazan albümü nedeniyle lince maruz kalan Karaloluna sahip çkan Aydn unlar söyledi: Türkiyenin birlii bütünlüü ile ilgili hiç bir ekilde farkl bir düünce asla gündeme gelmemeli. Erbil valisinin hediye ettii kitap üzerinden linç giriimi balatld. O bölgeyi tantc kültürel bir kitapt. Manipüle edildi. çok yanl bir deerlendirme. ki bölge arasnda ticari anlamda iyi ilikiler söz konusu. Bu ilikilerin gelitirilmesi lazm, bu ziyaretlerin gelitirilmesi gerekir. Bu ilikiler ne kadar geliirse iki bölge arasndaki corafyada terör örgütü gibi kliklerin alan oluturmasnn önüne de geçmi oluruz. Bizim bu konuda, linç konusunda tutumumuz bellidir. Valimizin yanndayz. leride valimizin orada bir ziyaret gerçekletirmesinin yanndayz.

Ana Sayfaya Git