Kuduruyorlar!

Türkiye’deki derneklerin yüzde 15’in dini hizmet amacıyla kurulduğunu haberleştiren Cumhuriyet Gazetesi, “Dinci dernekler ülkeyi sardı” başlığını atarken, yüzde 85’lik dilim içinde kalan derneklere ise toz kondurmadı.

Haberler 26.07.2021 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyedeki dini derneklerin says her geçen gün artarken, bu durum baz slam dümanlarn fena halde rahatsz ediyor.

slam kart haberleriyle bilinen Cumhuriyet gazetesi, çileri Bakanlnn verilerini aktard haberinde dini dernekleri hedef ald.

Haberde, Türkiyede her 100 dernekten 15inin dini hizmet amacyla kurulduu yazlp, Dinci dernekler ülkeyi sard ifadeleri kullanlrken geriye kalan mesleki ve dayanma dernekleri, spor dernekleri, eitim aratrma dernekleri, kültür, sanat ve turizm dernekleri hakknda tek söz edilmedi

DN DERNEKLER HEDEF ALDI

Toplam dernek saysnn yüzde 85lik ksmna toz kondurmayan Cumhuriyet, direk olarak dini hizmetlerin gerçekletirilmesine yönelik faaliyet gösteren dernekleri gündeme getirerek niyetini bir kez daha göstermi oldu.

Haberin devamnda il il veriler aktarlarak dini derneklerin Türkiyenin her tarafn sard eklinde skandal bir yoruma da yer verildi. Cumhuriyetin bu haberi, Allah dini dernekleri arttrsn, Cumhuriyet kudursun yorumlarn da beraberinde getirdi. Açkça planl ve programl saldrnn yapld haberin benzeri geçtiimiz günlerde Odatv ve Artgerçek gibi sitelerde de yer almt.

Ana Sayfaya Git