Kudüs islamdır

Saadet Partisi öncülüğünde, çok sayıda kişinin katılımıyla Yenikapı'da "Kudüs İslam'ındır" mitingi düzenlendi.

Haberler 11.12.2017 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ellerinde Türk ve Filistin bayraklar bulunan ve sk sk tekbir getiren kalabalk, ABD Bakan Donald Trumpun Kudüsü srailin bakenti olarak tandklarn açklamasn protesto etti. Saadet Partisi Genel Bakan Temel Karamollaolu ve sivil toplum kuruluu temsilcileri burada kürsüye çkp alandakilere hitap etti.

TRUMP KUKLASI YAKTILAR

Karamollaolunun kürsüye çkt srada gruptan bazlar Trumpun kuklasn yakt.

SADECE FLSTNLLERN MESELES DELDR

Bugün stanbulda bu muhteem meydandan yeryüzünün tüm mazlumlar için küresel intifadann mealesini yakyoruz diyen Temel Karamollaolu gal altndaki Kudüs, Müslümanlarn en çetin imtihandr. Kudüs Müslümanlarn yeryüzünde olup bitenler karsnda nerede durduunun, kimlerle olduunun ve neye hizmet ettiinin göstergesidir. Mescid-i Aksann igal altnda olmas sadece Filistinlilerin meselesi delidir. Kudüsün igal altnda olmas Araplarla srail arasnda bir meselede de deildir. Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin topraklar slam aleminin ve bütün slam ümmetinin meselesidir. Elhamdülillah ben Müslümanm diyen her insann yürei mutlaka Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin için atmaldr. Bu inancmzn bir gereidir diye konutu.

GECE GÜNDÜZ ALANIN BZ MÜSLÜMANLARA HçBR FAYDASI YOKTUR

Karamollaolu, Bilmeliyiz ki gece gündüz alamann biz Müslümanlara hiçbir faydas yoktur. Bugün kendi kendimize sormamz gereken soru udur: Irkç emperyalizm adm adm hedefine yürürken biz ne ile megulüz ne yapyoruz? Siyonistler ve onlarn destekçileri Kudüsü bakent ilan ederken biz ne yapyoruz? Gazzeye fosfor bombalar yaarken biz ne yapyoruz? eklinde konutu.

ZAMAN SÜSLÜ LAFLAR SÖYLEME ZAMANI DELDR

Karamollaolu sözlerini öyle sürdürdü:

Bu küresel kuatmaya kar ancak küresel bir direnile ve intifada ile karlk verebiliriz. Bunu mutlaka idrak etmek mecburiyetindeyiz.

htilaflarmz, farkllklarmz kayarak deil; ittifaklarmz güçlendirerek bu kötü gidii engelleyebiliriz. Bu yüzden zaman süslü laflar söyleme zaman deildir. Kudüsün kurtuluunu gerçekten istiyorsak süslü laflarla deil, güçlü icraatlarla bu ie kalkmalyz.

çünkü rkç emperyalizm laftan deil; ancak ve ancak güçten anlar. slam Birlii Tekilat bundan 48 yl önce Mescid-i Aksay korumak için kurulmutu. uanda Türkiye slam Birlii Tekilatnn dönem bakan. Elbette Sayn Cumhurbakannn Kudüs konusundaki açklamalarn önemli buluyoruz; ama kesinlikle yeterli bulmuyoruz. Önümüzdeki hafta yaplacak zirveden bildiri deil, yaptrm içeren kararlar bekliyoruz. slam aleminin uanda kararl ve onurlu bir durua ihtiyac olduu kanaatindeyiz

BÜTÜN UçULARA KAPATMALIDIR

Ksa vadede bütün slam ülkelerinin Kudüsü Filistinin bakenti olarak tandklarn bütün dünyaya ilan etmeleri gerekir diyen slam ülkeleri resmi veya gayr resmi srail ile olan askeri, siyasi, ekonomik ve diplomatik ilikilerini kestiini bütün dünyaya ilan etmeleri icap eder. Tüm bölge ülkeleri hava sahalarnn sraile ait sivil ve askeri bütün uçulara kapatmaldr ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git