Kudüs, Müslümanlar açısından akidevi bir meseledir

Bu yıl ilk defa düzenlenecek olan "Dünya Kudüs Haftası" nedeniyle İTTİHADUL ULEMA medreselerinde eğitim gören öğrenciler basın açıklaması yaptı.

Haberler 09.03.2021 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

8-14 Mart tarihleri arasnda düzenlenecek Dünya Kudüs Haftas dolaysyla basn açklamas yapan TTHADUL ULEMA örencileri, bu haftann dirilme ve Kudüs davas için kalbi atan tüm Müslümanlarla dayanma vesilesi olduunu belirterek limler ve Medreseler Birlii talebeleri olarak Kudüsün özgürlüü için her türlü bedeli ödemeye hazr olduklarn söylediler.

limler ve Medreseler Birlii örencileri adna basn açklamasn okuyan Yusuf Yalçnkaya, hilafetin yklmasndan sonra, Müslümanlar açsndan ikinci en büyük musibetin slamn ilk kblesi olan Kudüsün igali ve esareti olduunu belirterek gal altnda bulunan slamn kutsal beldesi Kudüs, Müslümanlar açsndan akidevi bir mesele ve bir onur davasdr. Bizler, limler ve Medreseler birlii olarak, Kudüsün esaretini, tüm slam beldelerinin esareti ve igali olarak görmekteyiz. dedi.

Yalçnkaya, Kudüsün esareti bitmedikçe slam ümmetinin özgürlüünden bahsedilemeyeceine inanyoruz. Miracn mekn olan Kudüsün barnda kurulan igalci siyonist çeteyi yok etmek ve Kudüsü özgürletirmek tüm Müslümanlarn ortak davas olduuna inanyoruz. ifadelerini kulland.

MÜSLÜMANLAR, KUDÜS DAVASI ETRAFINDA BRLEMELDRLER

Bu yl ilan edilen Dünya Kudüs Haftasnn dirilme ve Kudüs davas için kalbi atan tüm Müslümanlarla dayanma vesilesi olduunun altn çizen Yalçnkaya, slamn azgn ve küstah dümanlarna kar bileklerimizi birletirip Kudüsümüzle kucaklama haftasdr. Kudüs haftas, slamn kutsal ve mukaddes kld topraklar üzerinde hiçbir gayri meru yapnn duramayacan, Siyonistlerin necis çizmeleri altnda çinenmesine göz yumulmayacan haykrmann haftasdr. eklinde konutu.

slam ümmeti içerisindeki ihtilaflarn bir yana braklp Kudüs davasna odaklanlmas gerektiine vurgu yapan Yalçnkaya, Kudüs fatihi ceddimiz Selahaddin-i Eyyubinin ruhu ve uuruyla, yeniden Kudüs muhafzlar ordusu kurulmal, Müslümanlar, Kudüs davas etrafnda birlemelidirler. Müslümanlarn, kendi aralarndaki gereksiz çekime ve ihtilafl meseleleri bir kenara brakarak asl gündemleri olan Kudüs davasna odaklanmalar gerekmektedir. Müslümanlar, dankl slamn azgn ve igalci dümanlarna güç verdiinin uuruna varmaldrlar. Tüm güçlerini, vakit ve enerjilerini, özgürlüün nianesi, izzet ve eref sanca olan Kudüsü özgürletirmek için seferber etmelidirler. diye belirtti.

KUDÜSÜN ÖZGÜRLÜÜ çN HER TÜRLÜ BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIZ

limler ve Medreseler Birlii olarak tüm imknlarla Kudüs davasnn yannda olduklarn ve desteklediklerini belirten Yalçnkaya, son olarak unlar söyledi:

Kudüsün özgürlüü için her türlü bedeli ödemeye hazr olduumuzu ilan ediyoruz. Ayn ekilde, tüm Müslümanlar Kudüs davasna sahip çkmaya, Kudüsün özgürlüü için yaplan direni ve gayretlere destek vermeye davet ediyoruz. Daha fazla güç ve zaman kaybetmeden, bir an önce somut ve sonuç getirici admlarn atlmas gerektiini hatrlatyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git