Kudüs'e sahip çıkmalıyız!

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Tanrıkulu "Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. İslam ümmetinin, insanlığın ortak değeridir. En azından, insanların kendi ülkelerine dönebilmeleri ve israil ile ABD’nin ortaklaşa almış olduğu bu karardan geri adım atmaları için bir kamuoyu baskısı oluşturmamız lazım"

Haberler 12.12.2017 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Diyarbakrda Kudüse Sahip çkyoruz mitingi düzenleyecek.

HÜDA PARdan yaplan açklamada, ABD Bakan Donald Trumpn Kudüsü srailin bakenti olarak tanma kararnn, Diyarbakr stasyon Meydannda 17 Aralk Pazar günü saat 13.30da Kudüse Sahip çkyoruz temasyla düzenlenecek mitingle protesto edilecei bildirildi.

Söz yayn grubunu ziyaret eden ve Genel Yayn Yönetmenimiz Ömer Büyüktimurla görüen HÜDA PAR Diyarbakr l Bakan eyhmus Tanrkulu, Pazar günü saat 13.30da düzenleyecekleri, Kudüse sahip çkyoruz mitingiyle ilgili bilgi verdi. Tanrkulu, ABD Bakannn ald kararn slam aleminde büyük bir infiale neden olduunu belirterek, unlar kaydetti:

Siyonist çetelere brakmayacaz

Müslümanlar her yerde, hemen hemen tüm slam ülkelerinde hatta Avrupann birçok yerinde bu karara tepkilerini ortaya koydular. Kudüs bizim krmz çizgimizdir. slam ümmetinin, insanln ortak deeridir. Topraklar siyonist çeteler tarafndan igal edilmi milyonlarca Filistinli kardeimiz mülteci konumuna dümü, ülkelerinin dnda yayor. En azndan, insanlarn kendi ülkelerine dönebilmeleri ve srail ile ABDnin ortaklaa alm olduu bu karardan geri adm atmalar için bir kamuoyu basks oluturmamz lazm.

HÜDA PAR olarak tüm Diyarbakr halkn mitinge davet ettiklerini dile getiren Tanrkulu, Halkmz bu konuda hassasiyet sahibi ve daha önce yaplan kitlesel basn açklamasnda da bu hassasiyetini ortaya koymutur. Bu mitingde de Kudüse nasl sahip çklacan meydanlara akarak ve en gür sesle haykrarak dile getireceimize inanyorum. ifadelerini kulland.

- slam birlii Tekilat Zirvesi

Tanrkulu, slam birlii Tekilatna üye ülkelerin de 13 Aralkta sorunla ilgili toplanacan hatrlatarak, unlar söyledi:

slam birlii Tekilatndan, en azndan siyonist çetelerle ve ABDyle siyasi, askeri ve kültürel bütün ilikilerini gözden geçirip etkili admlar atmalarn bekliyoruz. Bizler de siyasi partiler olarak halkmzn iradesine uygun admlar atyoruz. Elimizden gelen varsa yapyoruz ve yapmaya devam edeceiz. sadece bizimle bitmiyor, dolaysyla slam birlii Tekilatnn ve vicdan sahibi her bir ferdin bu konuda adm atmas gerekiyor.

Ana Sayfaya Git