Kudüs'e sessiz kalan 8 Müslüman ülke

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine İstanbul'da Kudüs için olağanüstü olarak toplanan İİT Zirvesi'ne teşkilata üye olan 8 ülkeden hiçbir katılım olmadı.

Haberler 14.12.2017 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

slam ibirlii Tekilat (T), ABD Bakan Donald Trumpn Kudüsü srailin bakenti olarak tanmasnn ardndan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann çars ile olaanüstü olarak stanbulda topland. Zirveye Tye üye olan 49 ülkeden devlet bakan/cumhurbakan/kral, babakan, meclis bakan ve temsilciler nezdinde katlm oldu. Ancak tekilata üye olan 8 üyeden hiçbir temsilci bu önemli zirveye katlmad.

8 ÜLKE ZULME SESSZ KALDI

Tnin resmi olarak 57 üyesi var. Ancak 4. olaanüstü zirvede Suriyenin üyelii ülkede yaanan iç sava ve Bear Esedin zulümlerinden dolay askya alnmt. Bu nedenle stanbuldaki zirveye 56 üye davet edildi. Ancak 8 ülke bu kritik zirveye hiçbir ekilde temsilci göndermeyerek adeta ABDnin ve igalci srailin zulmüne kar sessiz kaldlar.

Bu ülkelerden en çok dikkat çekenler ise daha önce Trump ile bir küre etrafnda poz veren Suudi Arabistan toplantya devlet bakan düzeyinde katlm gerçekletirmedi. Arabistan zirveye sadece slam birlii Tekilat ile ilgilenen devlet yetkilisini gönderdi.

Ana Sayfaya Git