'Kudüs'e yardım etmek insanlık borcudur'

Başbakan Binali Yıldırım İsrail',in ezan yasaı tasarısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Binali Yıldırım Vakıflar Haftası sebebiyle düzenlenen yemekte konuştu. Kudüs'e yardım etmenin insanlık vazifesi olduğundan bahseden Yıldırım'ın konuşmasından satır başları oluşturuldu.

Haberler 09.05.2017 - 13:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm srail,in ezan yasa tasarsna ilikin açklamalarda bulundu. Binali Yldrm Vakflar Haftas sebebiyle düzenlenen yemekte konutu. Kudüse yardm etmenin insanlk vazifesi olduundan bahseden Yldrmn konumasndan satr balar oluturuldu.

Babakan Binali Yldrm, Uluslararas Kudüs Vakflar toplants ve Vakf Haftas nedeniyle verdii akam yemei davetinde konutu. Yldrm, slam, ehirlerinde üç büyük dinin ibadethanelerinin bir arada bulunmas slamiyetin hürriyet ve insaniyet anlaynn en doal bir tezahürü olarak ortaya çkmtr. Her kesim kendi vakflar ile bu ehirde yerini almtr. Avrupada, insanlar gettolarda hapis edilirken slam ehirlerinde herkes güvence içinde kendi dini, inancn, ibadetini ve yaantsn sürdürebilmitir. Böyle bir medeniyetin sahibiyiz. En güzel ekilde devam ettirmekten de sorumluyuz ifadelerini kulland.

KUDÜSE GELDMZDE BAMBAKA BR TABLO LE KARI KARI KARIYA KALIYORUZ

Yldrm, Vakf bir hayr ve hizmet kurumudur. Kudüse geldiimizde bambaka bir tablo ile kar kar karya kalyoruz. Süregiden igal Kudüs vakflarna mutat hizmetlerinin çok ötesinde bir mesuliyet yüklemektedir. Bu vakflar Filistin ve Kudüs davasn omuzlamak durumunda kalmlardr. Bugün Kudüs duvarlar, kontrol noktalar ile Filistinli kardelerimizin dahi koparlmaya çallmaktadr. Bugün Kudüs ecdat emaneti slam eslerinin muhafazasndan Kudüs halknn maddi ve manevi olarak ayakta kalabilmesine evini onarabilmesinden kabristanna sahip çkabilmesine, bin yllk tarihi çemelerin suyunun akmasndan gençleri yanl yollara sapmak yerine ilim ve irfan ile donanmasna müminlerin Aksaya varp da secde edebilmesine her sabah yeniden balayan bir mücadeledir diye konutu.

Ana Sayfaya Git