Kül tablası silah oldu!

Diyarbakır'da birlikte yaşadığı kadını eve kilitleyerek, darbeden ve kolundan yaralanmasına sebep olan kişinin mağdura fırlattığı "kül tablası" iddianamede silah sayıldı.

Haberler 11.07.2019 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda birlikte yaad kadn eve kilitleyerek, darbeden ve kolundan yaralanmasna sebep olan kiinin madura frlatt kül tablas iddianamede silah sayld.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca tutuksuz sank B.F. hakknda 2 ayr suçtan hazrlanan iddianame, 13. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. ddianamede, B.Fnin merkez Balar ilçesi Kaynartepe Mahallesindeki evinde madur M.B. ile 3 yl birlikte yaad ve 4 ay önce de tartt belirtildi.

KÜL TABLASI FIRLATTI

Tartma srasnda üphelinin, madura kül tablas frlatmas üzerine M.Bnin kolundan yaraland ifade edilen iddianamede, M.Bnin kendisini bir odaya kilitledii aktarld.

ddianamenin deerlendirme ksmnda unlar kaydedildi:

üpheli üzerine atl suçlamalar kabul etmemi ancak madurun olay anlatmasn dorulayan doktor raporu, dosyadaki mevcut deliller birlikte deerlendirildiinde üphelinin bu beyannn kendisini suçtan kurtarmaya yönelik olduu anlalmtr. üphelinin, madura kül tablas frlatmak suretiyle üzerine atl yaralama ve mütekiyi eve kilitlemek suretiyle de kiiyi hürriyetinden yoksun klma suçunu iledii tespit edilmitir.

SLAH OLARAK KABUL EDLD

ddianamede, sank B.F. hakknda söz konusu olayda kullanlan kül tablasn silah olarak nitelendirilen TCK 86/3-e maddesince basit yaralama ve TCK 109/1 kiiyi hürriyetinden yoksun klma suçlarndan 1 yl 6 aydan 6 yl 6 aya kadar hapis cezas isteniyor.

Yaralamaya yönelik her türlü alet silah kabul edilmektedir

Hukuki Aratrmalar Dernei (HUDER) Diyarbakr ubesi Yönetim Kurulu Üyesi avukat nci Yavuz, kasten yaralama suçuna ilikin TCKnin ilgili maddesinde yer alan hallerden birinin de silahla yaralama olduunu söyledi.

lgili maddede kiinin ikayeti aranmadan cezada yar orannda artrmn söz konusu olduunu ifade eden Yavuz, bu kapsamda birlikte yaad kadna kül tablas frlatan üpheli hakknda silahla yaralama suçundan hazrlanan iddianameyi de isabetli bulduunu belirtti.

KASTEN YARALAMA SUçUNDAN

Avukat Yavuz, u deerlendirmelerde bulundu:

Kasten yaralama suçunda, yaralamaya yönelik her türlü alet silah olarak kabul edilmektedir. Yaz yazmak için kullanlan kalem, mutfakta kullandmz çatal, kak, su içtiimiz pet ie ve olaymzda yer alan kül tablas yaralama maksadyla kullanld için silah olarak kabul edilmektedir. Bu aletleri silah olarak bilmemesi kiiyi suçtan kurtarmaz çünkü ilgili maddeleri bilmemenin mazeret olarak kabul edilmeyecei düzenlenmitir.

Yavuz, yaralama olayna maruz kalan kiilerin olayda kullanlan aleti belirtmeleri halinde, üpheliler hakknda verilecek cezada yar orannda artrma gidildiini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git