Kulp’ta şehitler için mevlit okutuldu

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde, 1992 tarihinde bölücü terör örgütü mensuplarınca şehit edilen hakim Özkan Şahin ve cumhuriyet savcısı Yılmaz Acar için mevlit okutuldu.

Haberler 12.10.2019 - 11:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kulp Merkez Camiinde okutulan mevlit programna Kulp Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Mustafa Gözlet, hakim Yadigar Sekin, savclar Emrah Özer, smail Göler ve Züleyha Turhan, adliye personeli, daire amirleri, sivil toplum kuruluu temsilcileri, ehit aileleri ve çok sayda vatanda katld. Programda ehitler için mevlit okutulup dualar edildi.

EHTLERE MEVLT OKUTULDU

Program sonunda bir açklama yapan Cumhuriyet Basavcs Emrah Özer, 1992 ylnda Kulp ilçesinde ehit olan hakim ve savclar unutmalarnn mümkün olmadn söyledi. Görevi banda ehit olan adalet personellerinin, asker ve polisler dahil olmak üzere tüm ehitleri hayrla yad ettiklerini kaydeden Özer, Onlarn bu meslee vermi olduklar deer, bu meslek için harcam olduklar mesai ve canlarn ortaya koymu olmalar anlamnda onlar her zaman gönlümüzde unutmayacamz ifade etmek anlamnda ehitlerimizi burada andk. 1992 ylnda ehit olan arkadalarmz hakim Özkan ahin ve cumhuriyet savcs Ylmaz Acarn hain saldr sonucu ehadet mertebesine eren bu arkadalarmz hayrla yad ediyoruz dedi.

Dualarn ardndan cami çk ve Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi önünde vatandalara yaplan ikramlarla sona erdi.

Ana Sayfaya Git