Kulp vakıası derinleşiyor?

Kulp'ta bombalı saldırı sonucu şehit edilen 7 sivilin ardından gözaltına alınan Kulp Belediye Başkanı M. Fatih Taş'ın sorgulaması sürüyor.

Haberler 16.09.2019 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2si çocuk 7 kiinin ehit edildii Kulptaki patlama soruturmasnda gözaltna alnan Kulp Belediyesi Bakan Mehmet Fatih Ta, Fen leri Müdürü ener Akta ve HDP Kulp lçe Ebakan Abidin Karamann sorgulamas sürerken, bir kii daha gözaltna alnd.

Kulp Cumhuriyet Basavcl, Aaçkorur köyü mevkisinde odun toplamaya giden vatandalarn bulunduu araca PKKllarca el yapm patlaycyla düzenlenen 7 kiinin ehit olduu, 10 kiinin yaraland saldryla ilikin soruturmay derinletiriyor. Güvenlik kameralarn tek tek izleyen ekipler, olayn aydnlatlmas için titiz çalma yürütüyor.

- Gözalt says 4e yükseldi

Tank ifadeleri dorultusunda hakknda yakalama karar verilen M.E.A, Uzunova Köyü Sivrice Karakol Komutanlna bal ekiplerce bir adrese düzenlenen operasyonda gözaltna alnd. Emniyetteki ilemleri süren M.E.Ann, 31 Mart Mahalli dareler Genel Seçimleri öncesinde HDP tarafndan Kulp Belediye Bakan aday olarak gösterildii ancak daha önce iledii suçlar nedeniyle adaylnn lçe Seçim Kurulunca kabul edilmedii örenildi.

Belediyeye aracnnn görülmesi

Kulp Belediyesine ait bir aracn saldrnn gerçekletii yerde patlamadan ksa süre önce görüldüü iddias üzerine soruturma kapsamnda, haklarnda yakalama karar çkarlan 4 kiiden Kulp Belediyesi Bakan Mehmet Fatih Ta, Fen leri Müdürü ener Akta ve Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Kulp lçe Ebakan Abidin Karaman gözaltna alnmt. Söz konusu 3 kiinin emniyetteki ilemleri sürüyor. Firari dier ahsn yakalanmasna çallyor.

- Belediyede arama yaplmt

Olayn ardndan terörle mücadele, asayi ve organize suçlarla mücadele ubesi ekiplerince Kulp Belediyesi ile HDP Kulp lçe Bakanlnda yaplan aramada el konulan kamera kaytlaryla baz dokümanlarn incelenmesi ise devam ediyor.

Ana Sayfaya Git