Kulp'a bağlı 4 köy ve mezradaki sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Diyarbakır Valiliği, ilçeye bağlı 4 köy ve mezrada 14 Aralık günü, düzünlenecek operasyon öncesi, sivillerin zarar görmemesi için ilan 10 köyde PKK'ya yönelik operasyon tamamlandı

Haberler 17.12.2017 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kulp, Lice ve Silvan ilçelerine bal 10 köyün krsal kesiminde balatlan operasyon tamamland. Bölgede uygulananyasak kaldrlrken operasyonda, 6 snak, 1 doal maara ve 2 avc boy çukurunda el yapm patlay, tbbi, giyim ve yaam ile gda maddeleri ele geçirildi.

YASAK SONA ERD

Kulp ilçesine bal Yaylak, Simetok, Derik ve Licikasmo köy ve mezralarnda 14 Aralk tarihinde ilan edilen sokaa çkma yas 15 Arlk günü saat 23.30 itibariyle kaldrld. Diyarbakr Valilii, tamamlanan operasyonla ilgili açklama yapt. Açklamada, Kulp lçesi Yaylak ve Simetok, Silvan lçesi çidemli, Dönenkaya, Kazanda, Kalemli, Darseven ve Demirkuyu ile Lice ilçesi Dibekköy ve Yolçat meskun mahallerinde, 13 Aralk 2017 çaramba gününden itibaren Bayrak-71 ehit Jandarma Uzman Onba Sabri Acem-2, ehit Jandarma Uzman Onba Mehmet Kzlca-2 Operasyonunun, 15 Aralk 2017 Cuma günü saat 23.00 itibariyle baaryla tamamland belirtildi.

VALLKTEN AçIKLAMA

Operasyonlarda yaplan aramalarda tespit edilen 6 snak, 1 doal maar ve 2 avc boy çukuru tahrip edilerek kullanlmaz hale getirildii belirtilen valilik açklamasnda, öyle denildi:

6 SIINAK BULUNDU

Anlan operasyonlar kapsamnda gerçekletirilen temas aramalar neticesinde; bölücü terör örgütü mensuplarnca istifade edilen (6) snak, (1) doal maara ve (2) avc boy çukuru tespit edilmeyi müteakip, tahrip edilerek kullanlamaz hale getirilmitir. Ormanlk ve kayalk alanlar, snaklar ve topraa gömülü vaziyette tespit edilen 8 adet jelikan bidon, 5 adet srt çantas, 3 adet akü, 198 adet pil, 33 adet pil blou, 1 adet sensör, 12 adet mutfak tüpü, 2 adet kütüklük, 1 adet hard diski sökülerek parçalanm dizüstü bilgisayar, 1 adet güne paneli ve çok miktarda tbbi, giyim ve yaam malzemesi ile çok miktarda parçalanm CD parçalar ve 1 sayfa not kad ele geçirilmeyi müteakip, Cumhuriyet Basavclnn talimat gereince delil niteliine haiz olanlar muhafaza altna alnm, dierleri yerinde imha edilmitir.

EL YAPIMI PATLAYICI

Lice ilçesi Yolçat köyü karayolunda topraa gömülü olarak tespit edilen 30 kiloluk el yapm patlaycnn kontrollü olarak imha edildii belirtilen valilik açklamasnda, öyle denildi:

Lice ilçesi-Yolçat Köyü karayolunda icra edilen mayn/el yapm patlayc kontrolü esnasnda, mayn ve el yapm patlayc madde tespit ve imha timi tarafndan topraa gömülü vaziyette tespit edilen yaklak 30 kilogram arlnda beyaz renkli kimyasal madde ile hazrlanarak 10 m kablo ve Alpha Fire ateleme anahtar ile 6l pil blouna irtibatlandrlm 1 adet uzaktan kumandal mayn/el yapm patlayc düzenei, patlayc madde imha timi tarafndan emniyetli bir ekilde yerinde tahrip edilmitir. Yolçat Köyünde 14 Aralk 2017 tarihinde icra edilen temas ve adli arama faaliyeti sonucunda; uyuturucu madde imal ve ticareti yapmak ve bakasna ait kimlik veya belgelerini kullanmak suçlarndan aranan 2 ahs yakalanm, bölücü terör örgütü mensuplarnca tedavi maksatl kullanld deerlendirilen çok sayda tibbi malzeme anlan bölgedeki meskun mahalde bulunmay müteakip, kriminal inceleme maksadyla muhafaza altna alnmtr.

ARAç SORGULAMASI

Operasyonlar srasnda yolda durdurulan 64 kii ve 45 aracn sorgulamasnn yapld ifade edilen açklamanndevamnda, Cumhuriyet Savcsnn talimatna istinaden, bahse konu 3 ayr ilçe mülki snrlar içerisinde icra edilen operasyonlar sonucunda ele geçirilen ve delil niteliine haiz olan malzemeler muhafaza altna alnm, dierleri yerinde imha edilmitir Bölgemizde yaayan vatandalarmzn huzur ve güvenliinin salanmas ve teröristle mücadele kapsamnda yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir. bilgilerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git