Kulp'a kayyum

İÇİŞLERİ Bakanlığı, Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde terör soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı DBP'li Metin Dinar'ın yerine kayyum olarak Kaymakam Fatih Dülgeroğlu'nu atadı.

Haberler 24.01.2017 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör soruturmas kapsamnda görevden uzaklatrlan Kulp ilçesinin DBPli Belediye Bakan Metin Dinarn yerine kayyum atamas yapld. Dinarin yerine Bakanvekili olarak, ilçe Kaymakam Fatih Dülgerolu görevlendirildi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamnda görevlendirilen Dülgerolu önceki gün görevine balad. Polis ekiplerinin belediyede bomba arama köpekleriyle yapt aramann ardndan Belediyeye girerek, çalanlarla toplant gerçekletirilen Dülgerolu, belediyenin önemli hizmetler sunan bir kurum olduunu söyledi.

KULP BELEDYESNDE YEN DÖNEM

Dülgerolu, amaçlarnn devlet ve milletin salad kaynaklar kullanarak vatandalarn hayatn kolaylatracak, yüzlerini güldürecek projeleri hayata geçirmek olduunu ifade ederek, öyle konutu:

lçemizin ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda geliimine katk salamaktr. Politik duruu ve hayat felsefesi ne olursa olsun, bütün vatandamzn hak ettii kaliteli belediye hizmeti almas için canla bala mücadele edeceiz. Bu anlamda bizimle ayn hassasiyeti paylaan, görev ve sorumluluk bilinciyle hareket eden, kanun ve mevzuatn emrettii dorultuda iinin hakkn veren hiç kimseyle sorunumuz yok. Halka hizmet, Hakka hizmet felsefesi ile mesai mefhumunu gözetmeksizin, vatandalarmzla, sivil toplum kurulularyla, devletimizin ilgili kurum ve kurulularyla el ele verip ksa zamanda yllardr ihmal edilmi olan ilçemizin çehresini deitireceiz.

BAKAN BARAN TUTUKLANMITI

Kulp Belediye E Bakan Sadiye Süer Baran, gözaltna alndktan sonra 5 Ocak 2017de sevk edildii Kulp Sulh Ceza Hakimliindeki sorgusunun ardndan, örgüt üyesi olduu ve örgüt propagandas yapt iddiasyla tutuklanmt.

Ana Sayfaya Git