Kulp'ta neler oluyor?

Diyarbakır’da “kız kaçırma meselesi” nedeniyle yaşanan gerginlik sonrası 78 yaşındaki kadın evinde öldüresiye darp edilirken, oğlu ise kaçırıldı.

Haberler 12.07.2018 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kulp ilçesinde yaklak bir ay önce kz kaçrma meselesi nedeniyle yaanan gerginlik sonras 78 yandaki Saniye Yavuz evinde öldüresiye darp edilirken, olu Hac Yavuz ise dün akam saatlerinde ilçe merkezinde evine giderken kaçrld.

Alnan bilgiye göre Kulp ilçesinin Balolu Mahallesi çitlik mezrasnda oturan . Yavuz (30) ile Yuvack Mahallesinde oturan M. Baran (27) bundan yaklak bir ay önce birlikte kaçt. Kz ve erkein birlikte kaçmasnn ardndan Yavuz ve Baran aileleri arasnda gerginlik yaand.

Kaçan gençler geri gelmeyince gerginlik büyüdü

Kzn ailesinin sert tepki gösterdii kaçma olaynn ardndan gençlere ulalmaya çallsa da bunda baarl olunamad. ddialara göre, kzlarnn kaçmasn kabullenemeyen Baran ailesi, Yavuz ailesine bask uygulamaya balad.

Kzlarnn bir an önce getirilmesini isteyen Yavuz ailesi, Baran ailesinden gençlerin nerede olduklarn bilmediklerine dair cevap alnca çitlik mezrasna gitti.

Pazar günü gece saat 03.00 sralarnda çitlik mezrasna giden 56 kiilik bir grup, . Yavuzun annesinin evine gitti. Burada 78 yandaki Saniye Yavuzu darp eden söz konusu ahslar, kzlarnn bir an önce getirilmesini istedi.

78 yandaki Saniye Yavuz evinde öldüresiye darp edildi

Olayda darp edilen Saniye Yavuz, LKHAya, yaad o korku dolu anlar anlatt. Yavuz, Eve geldiklerinde önce bana hakaret ettiler, daha sonra beni dar çkardlar. Sonra beni darda darp ettiler. Elimi yüzümü parçaladlar, beni kan revan içerisinde braktlar. Öldüreceklerini söylediler. çlerinden isminin . olduunu örendiim biri Ben Azzoyum Azzo. Kz nereden getiriyorsan getir. dedi. Ben de onlara Yerlerini bilmiyorum, biliyorsanz siz gidin getirin. Sizin sorununuz kaçan kz ve erkekle, gidin onlar bulun. Öldürür müsünüz, sa m brakrsnz o sizin sorununuz. Benim onlar için yapabileceim bir ey yok, ben çaresizin tekiyim. dedim. ifadelerini kulland.

çok korktuunu, u anda çaresiz bir durumda olduunu belirten Yavuz, Evimi de atee verdiler. Yangn köylüler gelip söndürdü. Eer darya çkmasaydm ben de yanabilirdim. Eer feryat figan etmeseydim köylüler sesimi duymayacaklard. diye konutu.

Bizi öldürebilir ya da köyden sürebilirler

Onlar kendilerine çok güveniyorlar. Elimizdeki adam says çok fazla diyorlar. Bizim ise hiç kimsemiz yok. diyen Yavuz, Eer devlet bu ie bir el atmazsa bizim yapabileceimiz hiçbir eyimiz yok. Onlara kar çkmaya ne köylüler ne de biz cesaret edebiliyoruz. Kendilerini ikyet ettim. Gidip ifade vermiler. Azzo daha önce güvenlik korucusuydu, imdi emekli olmu. Karakol onun ifadesini aldktan sonra onu serbest brakm. Eer bunun önlemi alnmazsa kendisini ceza evine koymazlarsa bunlar bize yine zulmedecek. Beni darp ettiklerine, evimi atee verdiklerine bütün köy halk ahit oldu. Bizi öldürebilir ya da köyden sürebilirler. Bu nedenle bu iin üzerinde durulmasn istiyoruz. eklinde konutu.

Köy sakinlerinden Ekrem Yavuz ise Erkek ve kz birbirlerini sevmiler, kaçmlar. Biz kendilerine haber gönderdik, Gelin dedik. Bir türlü gelmelerini salayamadk. Kaçtklarn devlete de haber verdik. Kzn ailesi, Kz gelmezse sizi öldürürüz, sizi tararz, illa ki bu kz gelecek. diyorlar. Yine bize tehdit içerikli mesajlar göndermiler. Onlardan hiç birini sa brakmayacaz. demiler. Biz de arabuluculardan ve devlet yetkililerinden bu soruna bir çözüm bulmalarn bekliyoruz. dedi.

eyhmus Yavuzun aabeyi Hac Yavuz kaçrld

Öte yandan kz ile birlikte kaçan . Yavuzun aabeyi Hac Yavuzun dün akam saatlerinde ilçe merkezinde evine giderken kaçrld örenildi. Aracnn önü kesilen Yavuzun bilinmeyen bir yere götürüldüü belirtildi. lke Haber Ajansna konuan Hac Yavuzun akrabalar, Baran ailesinden üphelendiklerini dile getirdi. Polisin Hac Yavuzu arama çalmalarna balad da kaydedildi.

Ana Sayfaya Git