Kulp'ta PKK'ya Büyük Darbe!

Kulp kırsalında PKK'ya büyük darbe vuruldu. 1'i sağ, 1'i yaralı 16 örgüt üyesi etkisiz hale getirilirken, aralarında "arananlar listesinde" yer alan iki örgüt üyesi olduğu da açıklandı. Kulp İlçesi'nin kuzeyinde 16 Kasım'da başlatılan, 'Bayrak-68 Şehit Jandarma Er Fatih Yeniay Operasyonu'na ilişkin Diyarbakır Valiliğinden açıklama geldi. Açıklamada, Alaca Köyü Şenyayla Mezrası mülki sınırları içerisindeki Varikamera Tepe ile Yaylak Köyü Gühermi Mevkii'nde 2 ayrı grup teröristlerle sağlanan temas ve Haznaki Tepe güneyinde tespit edilen bir adet sığınak içerisinde bulunan örgüt üyeleriyle çatışma çıktığı belirtildi.

Haberler 19.11.2017 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kulp ilçesinde 3 gün önce PKKya yönelik balatlan operasyonda, aralarnda terör örgütünün sözde üst düzey sorumlarnn da bulunduu 16 örgüt üyesi etkisiz hale getirildii bildirildi.

Valilikten yaplan açklamada, Kulpun kuzeyinde 16 Kasm Perembe günü saat 13.00ten itibaren balatlan Bayrak-68 ehit Jandarma Er Fatih Yeniay Operasyonu kapsamnda, Alaca köyü enyayla mezras mülki snrlarndaki Varikamera Tepe ile Yaylak köyü Gühermi mevkisinde 2 ayr terörist grupla scak temas saland belirtildi.

KULPTA çATIMA

Haznaki Tepenin güneyindeki temasn ardndan gerçekletirilen aramada örgüt üyelerince kullanlan bir snak tespit edildii bildirilen açklamada, u bilgiler verildi:

Snakta, sözde Orta saha sorumlusu Ararat telsiz çar adl Doan Dideri, sözde Orta saha muhaberecisi Agiri telsiz çar adl Reber, sözde enyayla alan sorumlusu ve çileri Bakanlnn arananlar listesinde gri kategoride yer alan Serdar Amed, sözde enyayla YJA-Star sorumlusu Haziran telsiz çar adl Beritan Torhildan, sözde enyayla alannda sorumlu düzeyde faaliyet yürüten ve Bakanlk listesinde gri kategoride bulunan Aldar telsiz çar adl Rüstem Cilonun da aralarnda bulunduu biri sa, biri yaral, 16 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmitir.

ELE GEçRLENLER

Açklamada, snakta, 2 M-16 piyade tüfei, buna ait bin 334 fiek ve 4 arjör, 2 makineli tüfek ve 3 bin 326 mühimmat, keskin nianc tüfei, 15 kalanikof, 18 el bombas, AK-47 kalanikof piyade tüfeine ait 39 arjör ve 4 bin 884 fiek, 11 anti-personel roketatar mühimmat, 3 termobarik roketatar mühimmat, 15 roket sevk fiei, araç ve el telsizleri, 10 kilogram TNT, 100 gram plastik patlayc ve çok sayda yaam malzemesi ele geçirildii kaydedildi.

Cumhuriyet savcsnn talimatna istinaden silah, mühimmat, muhabere malzemesi ile delil niteliine haiz malzemelerin muhafaza altna alnd, el bombalar, patlayc madde ve dierler malzemelerin yerinde imha edildii belirtilen açklamada, Bölgemizde yaayan vatandalarmzn huzur ve güvenliinin salanmas amacyla teröristle mücadele kapsamnda yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir. ifadesi kullanld.

YASAK KALDIRILDI

Öte yandan, Diyarbakr Valilii tarafndan yaplan açklamada, Silvan ilçesine bal 12 köy ve bal mezralarnda ikinci duyuruya kadar sokaa çkma yasa kaldrld.

Açklamada, Silvan ilçesi mülki snrlar içerisinde PKKye yönelik operasyonlar nedeniyle sokaa çkma yasa ola ilçeye bal Kazanda, Demirkuyu, Özlüce, Esenyol, Darseven, Usluca, Boazönü, Toklar, Kalemli, Tarakl, çatak, çigdemli köyleri ile mezralarnda 17 Kasm saat 21.00de itibaren kaldrld belirtildi.

Ana Sayfaya Git