Kulpta Sandık Engellemesi

Diyarbakır'ın Kulp Kaymakamı Fatih Dülgeroğlu, ilçeye bağlı iki köyde görev yapacak sandık görevlilerinin sandık başına gitmelerinin engellendiği iddiasına ilişkin, "İki köyümüzde görevli HDP'nin sandık müşahitleri ile güvenlik korucuları arasında sözlü tartışma yaşandı. Akabinde konunun güvenlik kuvvetlerine intikal etmesi neticesinde söz konusu kişilerin güvenli bir şekilde sandıklara intikali sağlanmıştır. HDP'nin sandık görevlileri görevlerinin başındadır." dedi.

Haberler 25.06.2018 - 12:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için baz sosyal medya ve internet sitelerinde Kulp ilçesine bal Koçkar ve Aygün köylerinde görev yapacak olan HDPnin sandk görevlilerinin, sandk bana gitmelerinin engellendii ve lçe Seçim Kurulu tarafndan tahsis edilen resmi araca binmelerinin engellendii iddialarnn gerçei yanstmad belirtildi.

KAYMAKAMLIK YALANLADI

Kaymakam Dülgerolu, seçime yönelik söz konusu iddialarn gerçei yanstmadn belirterek, baz basn yayn organlarndaki iddialarn manipülasyon amaçl olduunu aktard.

Sadece sabah saatlerinde söz konusu iki köyümüzde görevli HDPnin sandk müahitleri ile güvenlik korucular arasnda sözlü tartma yaand. Akabinde konunun güvenlik kuvvetlerine intikal etmesi neticesinde söz konusu kiilerin güvenli bir ekilde sandklara intikali salanmtr. HDPnin sandk görevlileri görevlerinin bandadr. ifadelerini kullanan Dülgerolu, vatandalarn oy kullanma ileminin sorunsuz devam ettiini kaydetti.

Ana Sayfaya Git