Kulp'taki terör saldırısı

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Kulp'taki terör saldırısında yaralananları ziyaretinde, "Terör, Türkiye'nin artık ulusal sorunudur. Terörle mücadelede ulusal birlikteliğe ihtiyaç vardır." dedi.

Haberler 17.09.2019 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erol, Diyarbakrn Kulp ilçesinde PKKl teröristlerce 12 Eylülde sivillere yönelik düzenlenen, 7 kiinin ehit dütüü saldrdan yaral kurtulanlar tedavi gördükleri Diyarbakr Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde ziyaret etti.

Beraberinde CHP Diyarbakr l Bakan Mehmet Sayn ile hastanedeki yarallarla görüen Erol, geçmi olsun dileinde bulundu.

Erol, hastane çknda gazetecilere yapt açklamada, terörün artk bir partinin veya siyasi düüncenin mücadelesiyle çözümlenecek bir boyutta olmadn söyledi.

Terör, Türkiyenin artk ulusal sorunudur. Terörle mücadelede ulusal birliktelie ihtiyaç vardr. diyen Erol, unlar kaydetti:

Yarallarmz ziyaret ederek Türkiyeye vermek istediimiz mesaj, terörle mücadele politika malzemesi haline dönütürülmemelidir. Bu parlamentonun ve parlamentoda görev alan bütün siyasi partilerin, milletvekillerinin ortak sorumluluudur. Bugün burada CHP milletvekili olarak, Genel Bakanmzn bilgisi dahilinde bu ziyaretimizi gerçekletiriyoruz.

- Analarmzn eylemine destek veriyorum

Erol, Diyarbakr annelerinin evlatlarna kavumak için HDP l Bakanl binas önünde sürdürdükleri oturma eylemine ilikin soru üzerine, konuyla ilgili daha önce basn açklamas yaptn belirtti.

Türkiyede bugüne kadar 17 bin faili meçhul cinayet ve yargsz infazn yaandn iddia eden Erol, öyle konutu:

Yavrularn kaybeden ve yllardr onlarn cenazelerine ulaamayan, HDP binas önünde Diyarbakrda eylem yapan analarmz var. Bu bütün analarmzn çocuklaryla ilgili duyduklar kayglar, beklentileri endieleri yüreimizde hissetmek herkesin ahlaki sorumluluudur. Hiçbir ekilde nedeni sorgulanmadan bu analarn sesine kulak vermek lazm. Bütün analarn sesine kulak vermek lazm. Hiçbir ana ac yaamasn, hiç kimse evladn kaybetmesin.

Partisinin bu konuyla ilgili TBMMye önerge verdiini hatrlatan Erol, Sanyorum en ksa zamanda bir komisyon oluturulacak. Partimiz, buradaki analarmzn sorunlar tespit edilerek neler yaplabilecei konusunda çözümleriyle ilgili bir rapor hazrlanmasn, bir çat altnda yaplmasn daha doru buldular. Ben bu analarmzn yanndaym, analarmzn bu eylemine destek veriyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git