Kulp'un 4 yerleşim yerinde sokağa çıkma yasağı

Kulp ilçesi kırsalında, PKK'ya yönelik düzenlenecek operasyonlar öncesi sivillerin zarar görmemesi amacıyla 4 köy ve mezrada sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Haberler 15.12.2017 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valilii, Kulp ilçesi mülki snrlar içerisindeki dalk ve ormanlk alanda faaliyet yürüten, aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduu deerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarn ve ibirlikçilerini etkisiz hale getirmek amacyla operasyon düzenleneceini açklad. Valilik, bölgede bölücü terör örgütü mensuplar tarafndan kullanld deerlendirilen snak, barnak, depo alanlarn, uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemelerini de ele geçirmek maksadyla düzenlenecek operasyon ile ilgili u açklamay yapt.

KULP BÖLGES YASAKLANDI

Operasyon icra edilen bölgelerde halkn can ve mal güvenliinin salanmas ve sivil vatandalarn zarar görmemesi amacyla, 5 bin 442 sayl l daresi Kanununun ilgili maddeleri gereince, belirtilen Kulp ilçesine bal olan Yaylak köyü ve Simetok, Derik ile Licikasim mezralarnda 14 Aralk 2017 Perembe günü saat 09.00dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokaa çkma yasaklanmtr. Söz konusu yasaa uyulmas, vatandalarmzn can ve mal güvenlii yönünden önem arz etmekte olup, yasan bitim süresi ayrca duyurulacaktr.

Ana Sayfaya Git