Kültür emperyalizmi!

Din alimleri, Milli Piyango ve Yılbaşı kutlamalarının Müslümanlar için birer facia olduğunu ifade ederek, toplumsal tahribata dikkat çekti.

Haberler 11.12.2021 - 01:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Ylba kutlamalaryla beraber milli piyango çekililerini Müslümanlar için birer facia olduuna vurgu yapan TTHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer, o gecelerde yaplan toplumsal tahribata dikkat çekti.

Milli piyangonun bir kumar türü olduunu ve bu oyunun bana Milli ifadesi braklmasnn hiçbir meruiyet kazandrmadn dile getiren TTHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer, ylban kapitalizmin, seküler anlayn harcama çlgnln frsat olarak kulland bir gün olduunu belirterek Müslümanlarn ylba ve milli piyango gibi yaklamlardan korunmas gerektiini söyledi.

Türkiyede on yllardr ylbana özel kumarlar oynatldn söyleyen Özer, Bu konuda hem Kuran- Kerimde hem de Hazreti Muhammedin sünnetinde ulamann icmayla kumarn her çeidi haramdr. Bu kumarn devlet eliyle veya bireysel yaplmas herhangi bir meruiyet kazandrmaz. diye belirtti.

Müslüman için meruiyetin asl kaynann Kuran- Kerim olduunun altn çizen Özer, Allah-u Teala Kuran- Kerimde Ey iman edenler! çki, kumar, dikili talar, fal oklar eytan ii irenç eylerden ibarettir. Bunlardan kaçnn ki kurtulua eresiniz. buyuruyor. Ayetin devamnda, üphesiz eytan içki ve kumar yoluyla aranza dümanlk ve kin sokmak, sizi Allah anmaktan ve namazdan alkoymak ister. Artk vazgeçtiniz deil mi? buyuruluyor. Tüm bu ayetler kumarn toplumsal zararlarn bizlere anlatyor. ifadelerini kulland.

Kumarn bana Milli ifadesi braklmas hiçbir meruiyet kazandrmaz

Kumar oynamann kiiyi Allah zikretmekten alkoyduunu, namaz kaçrttn ve Rabbinden uzaklatrdn söyleyen Özer, Bunun yannda kumarn toplumsal zararlar vardr. Bu da bir kiinin cebindeki paray haksz yere almaktr. Kumarn ailelerin ykmna ve toplumsal facialara neden olduunu, hatta kumar oynayan insanlarn ev ve arabalarn bu ie yatrdn, bunlar kaybettiini görüyoruz. Bir kiinin parasn çalmak ile kumarla elde etmek arasnda bir fark yoktur. dedi.

Müslümanlarn kendi hayatlarna ölçü olarak Kuran ve sünneti almas gerektiini belirten Özer, ahslarn bu mesele bir eyler söylemesi, herhangi bir kurumun buna meruiyet vermesi veya bana milli ibaresi konulmu olmas hiçbir anlam ifade etmez. Halkn korumakla yükümlü olan devletin kumar için kurum oluturup kiileri oraya yönlendirmesi, devlet eliyle kumarn oynatlmas ayr bir faciadr. eklinde konutu.

Müslümanlarn kendilerini ylba ve milli piyango gibi facialardan korumas gerekir

Özer, Milli piyangonun miladi ylbanda çekilileri yaplyor. Bugün biz Müslümanlar açsndan bir anlam ifade etmiyor. Toplum, o güne yönlendirilerek kumar ve içki gibi slamn yasaklad tüm çirkefliklerle beraber sabahlara kadar televizyon balarnda tutularak ve baka araçlarla esir alnarak farkl bir kültür empoze edilmeye çallyor. Yani milli piyangoyla beraber ylba kültürünü Müslüman topluma yerletirilmeye çaltrlyor. kisi de bizler için birer faciadr. Müslümanlarn muhakkak kendilerini bundan korumas gerekir. diye belirtti.

Namaz klan Müslümann cami çk milli piyango satlan büfelerde sraya girdiini, tesettürüyle kendi hayatnda slam yaayan bir kadnn devletin meruiyetine dayanarak mili piyango alabilmesi durumunu Müslümanlar açsndan Geçersiz olduunu belirten Özer, Müslümann bu tür eylere kar kendini korumasn Allahn, Resulünün ve ulemann icmasyla kati bir emir olduunu söyledi.

Ylba kapitalizmin, seküler anlayn harcama çlgnln frsat olarak kulland bir gündür

Ylba gecelerinde yaplan israf çlgnlna da deinen Özer, unlar söyledi:

Ylba, seküler anlayn israf, çlgnlk, kumar, içki ve bütün gayr meru iler için uydurulan bir klftr. Normal zamanlarda kendini haramdan sakndranlar ylba geldiinde ona özel bir hazrlk yapyor. Hadis-i erifte, Kim bir kavme benzemeye çalrsa, o da onlardandr. buyuruluyor. Yani bir slam toplumunda olmamas gereken, Batdan gelmi, seküler anlayn harcama çlgnl üzerinden kumar, içki, giyim ve benzeri harcamalarla kapitalizmin frsat olarak kulland bir gündür.

Özer, Bir Müslümann kendi hayatnda dardan gelmi gayr slami gün ve geceleri kutlamas, onun için bir yumurta dahi hediye etmesine cevaz verilmezken bunun yannda ciddi manada itikadi baz riskler de tad ulema tarafndan söylenmitir. Ehli kitap veya inanmayanlarn herhangi bir sevincine ya da üzüntüsüne ortak olmak Müslüman için ciddi riskler tayor. Bunu basit görmemek gerekir. dedi.

Ana Sayfaya Git