Kundaktaki bebekleriyle çöp topluyorlar

Diyarbakır’da yaşayan 8 nüfuslu Suriyeli aile kundaktaki bebeği de dâhil tüm aile fertleriyle beraber çöp toplayarak geçimlerini sağlamaya çalışıyor.

Haberler 09.08.2017 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaayan Suriyeli ailelerin zor artlarda hayatlarn idame ettikleri bilinirken, objektiflerimize yansyan görüntülerde 8 nüfuslu Suriyeli bir ailenin kundaktaki bebei de dhil tüm aile fertleriyle beraber ehrin her yerini gezerek çöp toplamas yürek burktu.

Diyarbakrn en ilek caddesinde kucanda uyuyan bir bebek ile çöp arabasn tayan bir kadn dikkatleri üzerlerine çekerken, çöp arabasnn içinde oturan 1,5 yandaki çocuu görenlerin ise aknlklar bir kat daha artyor.

Suriyenin Halep kentinde yaayan Suriyeli aile, sava nedeniyle ülkelerini terk ederek Türkiyenin Diyarbakr ehrinde yaamaya balam. Evin geçimini üzerine alan Muhammed Abid, 6 çocuk, 8 nüfus ile geçinmeye çalyoruz. nsanlar akn akn bakyor bize. çocuklar çöp arabasna koymak zorundayz, sadece bir çocuk deil ki 6 saat kucamzda gezdirelim. Evde tek balarna da brakmak istemiyorum. Her an yanlarnda olmak istiyorum. Yapabilecek düzenli bir iim yok. Mecbur çöpçülük yapyorum. Dilencilikten ya da hrszlktan iyi deil mi çöpçülük. mknm olsa, daha iyi bir i yaparm. diyerek az Türkçesiyle derdini anlatmaya çalyor.

Suriyeli çocuklardan kiminin terlii, kiminin tiörtü, kiminin de pantolonu yrtk olduu fark edilirken, kiminin de hiç ayakkabsnn olmamas dikkat çekti. Öte yandan Suriyeli aile, yetkililerin kendilerine yönelik yardm yaplmasn istedi.

Ana Sayfaya Git