Kur'an aşıkları nefes kestiler

2018 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde tertip edilen Kur’anı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması bölge finali Diyarbakır’da yapıldı.

Haberler 29.07.2018 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bölge finaline, Diyarbakr, Gaziantep, Elaz, Batman, anlurfa, Malatya, Adyaman ve Mardin il birincileri katld. Diyarbakr l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr, 2018 yl Camiler ve Din Görevlileri Haftas nedeniyle Kuran Kerimi Güzel Okuma Yarmasna ev sahiplii yaptklarn söyledi. Kuran kursu hocalarnn, Kuran Kerimi güzel okuma, hafzlk yarmalar, hutbe yazma, iir yazma gibi projelerini sunduunu belirten Karabayr, bu yarmalarn önce kendi illerinde daha sonra il birincilerinin ise bölgelere gönderildiini kaydetti.

Diyarbakrda yaptklar Kuran Kerimi Güzel Okuma Yarmasnn 8 ilin katlmyla gerçekletiine dikkat çeken Karabayr, Burada birinci olacak kardeimiz eylül aynda Kahramanmarata yaplacak Türkiye finaline katlacak. Orada birinci olan kardeimiz Camiler ve Din Görevlileri Haftasnda düzenlenen merasimle taltif edilecek dedi. Yarmada, Elazdan Cabir Karata birinci, Batmandan Havzullah Kavak ikinci ve Diyarbakrdan srafil Ulu üçüncü oldu.

Camiler ve Din Görevlileri Haftas etkinlikleri kapsamnda, Din Görevlileri Aras Kuran Kerimi Güzel Okuma Yarmas bölge finali slam leminin 5inci Haremi erifi olarak kabul edilen Diyarbakr Ulu Camiinde yapld.

Kuran Kerimi Güzel Okuma Yarmas bölge finaline Gaziantep, Diyarbakr, Elaz, Batman, anlurfa, Malatya, Adyaman ve Mardin illerinin il birincileri katld.

Yarmada jüri üyesi olarak, Mushaflar nceleme ve Kraat Kurulu Üyesi Ali Özdemir, Diyarbakr l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr, Diyarbakr Yüksek Dini htisas Merkezi Müdürü Fatih çakmak, Sur lçe Müftüsü smail Fakirullah ve Diyarbakr Yüksek Dini htisas Merkezi Eitim Görevlisi Kasm Uyan görev yapt.

Böyle bir güzellie ev sahiplii yapmaktan mutluyuz

Diyarbakr l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr, 2018 yl Camiler ve Din Görevlileri Haftas nedeniyle Kuran Kerimi Güzel Okuma Yarmasna ev sahiplii yaptklarn ifade ederek, Kendi illerinde Kuran Kerimi güzel okuyup birinci olmu kardelerimiz bugün buradalar. Böyle bir güzellie ev sahiplii yapmaktan mutluyuz. dedi.

Karabayr Diyanet leri Bakanlmz 1986dan bu yana 17 Ekim tarihlerini Camiler Haftas olarak ilan etmitir. Bu kapsamda her yl birçok etkinlik düzenlenmekteydi. 2003 ylnda ise yeni bir düzenleme yaplarak Camiler haftas, Camiler ve Din Görevlileri Haftas adn ald. Bu haftann olumasnn sebebi ise Diyanet leri Bakanlmzda çalan tüm arkadalarmzn performansn yükseltme, birlik, beraberlik ve muhabbetle hizmet etme hususunda onlarn tevik edilmesi amaçlanmtr. Bunun yannda Cami ve Din Görevlisi arkadalarmzn toplum tarafndan tannmalar ve hizmetlerini artrmalar maksadyla da bu hafta düzenlendi. Bu haftann düzenlenmesinden önce çeitli yarmalar yaplyor. Kuran kursu hocalar, Kuran Kerimi güzel okuma, hafzlk yarmalar, hutbe yazma, iir yazma, özellikle topluma hizmet maksadyla üretmi olduklar projelerini sunuyorlar. Bu yarmalar önce kendi illerinde yaplyor. l birincileri bölgelere gönderiliyor. Bizim u anda Diyarbakrda yapm olduumuz Kuran Kerimi güzel okuma yarmas 8 ilin katlmyla gerçekletiriliyor. Gaziantep, Diyarbakr, Elaz, Batman, anlurfa, Malatya, Adyaman ve Mardin illerinde Kuran Kerimi güzel okuyup birinci olmu kardelerimiz bugün buradalar. Burada da yaracaklar. Burada birinci olacak kardeimiz eylül aynda Kahramanmarata yaplacak Türkiye finaline katlacak. Orada birinci olan kardeimiz camiler ve din görevlileri haftasnda düzenlenen merasimle taltif edilecek. ifadelerini kulland.

Elazdan Cabir Karata bölge birincisi oldu

Mushaflar nceleme ve Kraat Kurulu Üyesi Ali Özdemir, yarma öncesi yapt açklamada puanlama yaplrken nelere dikkat edileceini anlatt. Buna göre her vakf, vasl ve iptida hatasndan bir puan, manay bozacak ekilde kelimeyi ve harekeyi yanl okumadan meydana gelen galattan iki puan, eksik ve zayf tecvit meharic sfat uygulamasndan 0,5 puan, hariç ve tedvir usulünden 5 puan düürüleceini söyledi. Eda, sada makam, terennüm ve meal yönünden deerlendirme ise seçici kurul üyelerinin takdirine brakld.

Birbirinden güzel okunan Kuran Kerim tilavetleri sonucunda Elazdan Cabir Karata birinci, Batmandan Havzullah Kavak ikinci ve Diyarbakrdan srafil Ulu üçüncü oldu. Yarma sonucunda dereceye giren görevlilere ve tüm katlmclara çeitli hediyeler taktim edildi.

Ana Sayfaya Git