Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı

İzmir'in Çiğli ilçesinde Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık yaptığı belirlenip, gözaltına alınan 2 şüpheli adliyeye sevk edilmelerinin ardından, tutuklandılar.

Haberler 05.10.2022 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çiğlide 26 Eylülde bir evde içki içen 1 kişi, Kuran-ı Kerimi yırtıp, ateşe verdi. Karşısındaki kişi de o anları cep telefonu kamerası ile kaydetti. Görüntüler, sosyal medyadan paylaşılınca tepki çekti. Görüntülerde, şüphelilerin İslama ve Müslümanlara yönelik hakaretleri de yer aldı.

Şikayetler sonrası İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çalışma başlattı. Kuranı yırtan kişinin Berke Can çoban , kameraya alan kişinin ise Mert Atakan Durmaz olduğu belirlendi. Berke Can çoban ve Mert Atakan Durmaz, çiğlideki evlerine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitterdan yaptığı açıklamada, İzmirde Kuran-ı Kerime saygısızlık yapan iki edepsizin kimlikleri Emniyet Teşkilatımızca tespit edildi ve savcılık talimatı ile gözaltına alındılar dedi. Polisteki işlemleri tamamlanan 2 şüpheli, sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

TUTUKLANDILAR

Nöbetçi mahkeme tarafından, Berke Can çoban ve Mert Atakan Durmaz, sevk edildikleri adliyede, Halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan tutuklandı.

İkilinin savcılığa verdiği ifadede, videoyu çektikleri sırada alkollü olduklarını ve olayı hatırlamadıklarını, durumun farkına vardıklarında videoyu sildiklerini söyledikleri öğrenildi.

Ana Sayfaya Git