Kur'an kurslarını yaygınlaştırdık

Diyarbakır İl Müftüsü İşliyen, veda ziyaretlerine devam ediyor. İşleyen; "Görevim boyunca Kur'an kurslarını yaygın hale getirmek için çaba gösterdik" dedi.

Haberler 18.02.2018 - 11:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimatyla Diyanet leri Bakan Yardmclna atanan Diyarbakr l Müftüsü Burhan liyen, kentte görev yapt süre boyunca yaptklar çalmalar deerlendirdi.

2 yldan bu yana Diyarbakrda hizmette bulunan liyen, sahabe ve peygamber ehri olan Diyarbakrn huzuruna maneviyatna ve kültürüne katkda bulunmak için çaba gösterdiklerini söyleyerek, Diyarbakr insannn en güzel hizmete layk olduunu dile getirdi.

Yaklak 32 aydr Diyarbakrda görev yapma imkn verdii için Allaha hamd ettiini söyleyen liyen, geldii dönemde maalesef terör, iddet ve sokak olaylarnn ehri etkisi altna aldn belirtti.

YAANAN SÜREC DEERLENDRD

liyen, Boykotlar ve ehirdeki huzursuzluk gibi skntl günlerden sonra bizi ferah ve huzuru hissettiimiz günlere ulatran Rabbimize hamd ediyoruz. Bu huzurun sevgi ve bar ortamnn kalc olmasn Cenab- Hakktan niyaz ediyorum. Biz sahabe emaneti olan peygamber diyar olan bu ehirde elimizden geldiince ehrin huzuruna maneviyatna kadim kültürüne katk yapmaya çaba gösterdik. Diyarbakr insan, bölge insan hakikaten en güzel hizmete layktr. Küçücük bir adm attnz zaman çok büyük karlklar gördüümüzü defalarca müahede ettik. Biz de özellikle Kuran kurslarn daha yaygn hale getirmek için çaba gösterdik. dedi.

NSANLARIN ZHNNDE VE GÖNLÜNDE

Diyarbakrn terörle, iddetle, elinde molotof kokteylini panzerlerin üzerine atan çocuklarn görüntüleriyle anlmamas, gerçekten Eildeki Zülküf ve Elyesa (aleyhiselam) gibi deerleriyle, 100lü rakamlardan az olmayacak ekilde var olan sahabeleriyle, Kudüsten sonra hemen fethedilen kadim tarihi ve kültürüyle insanlarmzn gündemine gelsin diye bir çaba gösterdik. diyen liyen, sözlerini öyle sonlandrd:

MANEV ZENGNLKLERMZ ÖNE çIKARALIM

nallah o çaba bir gün karln bulacak. Ses mutlaka bir gün yanklanacak ve bu ehir layk olduu, hak ettii yeri insanlarn zihninde de gönlünde de bulacak. Hem Türkiye ölçeinde hem dünya genelinde daha güzellikle kavuacan ümit ediyorum. Diyarbakrda yaayan kardelerimize sizlerin araclnzla, bize emanet braklan bu kadim deerlere bu manevi zenginliklere sahip çkma konusunda gayretlerimizi artrmamz gerektiini ifade etmek istiyorum.

LEYENDEN VEDA ZYARETLER

Buarada, liyen, veda ziyaretlerine devam ediyor. Müftü Burhan leyen, her ay düzenli olarak sivil toplum kuruluu temsilcilerinin katlmyla düzenlenen ve kentin deerleriyle tantmnn, sivil toplum kurulularnn birlikteliinin ele alnd STK bulumalarnn sonuncusunu veda mahiyetinde gerçekletirdi. Bir medresede gerçekletirilen veda bulumasna sivil toplum kurulularnn yan sra kentin önde gelen kanaat önderleri de katld. Sabah namaznn eda edilmesinden sonra leyen, bulumaya katlanlarla çay içip sohbet etti.

DYALOGLARA ÖNEM VERMELYZ

Diyarbakrda görev yapmaktan mutlu olduunu ve görev süresi boyunca Diyarbakrn kendisi üzerinde ciddi manada olumlu etkiler braktn ifade eden leyen, bu süreçten sonra da Diyarbakr ile sk sk diyalogda olacan ve Diyarbakrllara sürekli kapsnn her daim açk olacan ifade etti. Sivil toplum kurulular arasnda oluan birlikteliin, kardeliin devam etmesi gerekliliini vurgulayan leyen, helallik istedi. Sivil toplum kuruluu temsilcileri ise kente salad katklardan ve çalmalarndan dolay liyene teekkür etti. Konumalarn ardndan sivil toplum kuruluu temsilcileri leyene gerçekletirdii çalmalarndan dolay plaket takdim etti.

Ana Sayfaya Git