Kur'anı Kerimi Güzel Okuma

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından, imam hatip liselerinde okuyan öğrencilerin katılımıyla düzenlenen "Genç Seda Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması"nın bölge finali Diyarbakır'da yapıldı

Haberler 15.04.2018 - 01:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl Din Öretimi Genel Müdürlüünce, imam hatip liselerinde okuyan örencilerin katlmyla düzenlenen Genç Seda Kuran- Kerimi Güzel Okuma Yarmasnn bölge finali Diyarbakrda gerçekletirildi.

Cahit Stk Taranc Kültür Merkezinde çok sayda örenci, öretmen, din görevlisi ve vatandan katlmyla düzenlenen program, Kuran- Kerim tilavetiyle balad.

Diyarbakr, Bitlis, Batman, Siirt, rnak, Van, Mardin ve Hakkariden 9 örencinin yart finalde, Siirtten Muhammet Ayan birinci, Hakkariden Yusuf Özer ikinci, Diyarbakrdan smail Bayram üçüncü oldu.

KURAN-I KERM GÜZEL OKUMA

Ayan, Türkiye birinciliinde bölgeyi temsil edecek.

Din Öretimi Genel Müdürlüü Eitim Yöneticisi Mehmet Yargn, yapt açklamada, Türkiyenin 10 bölgesinde düzenlenen yarmalarda bölge birincisi olan gençlerin Türkiye genelinde düzenlenecek yarmaya katlmaya hak kazanacan belirterek, unlar söyledi:

Temel amacmz Kuran- Kerimi çocuklarn kalplerine, ruhlarna naketmek ve anlalmasn salamaktr. Gençlerimiz üzerinde Kuran- Kerimin mana ve ehemmiyetinin biraz daha pekitirilmesidir. Diyarbakrda böyle bir bölge finali gerçekletirmi olduk. Bu faaliyetin kalan tek aya Türkiye birinciliidir.

Diyarbakrn peygamberler ve sahabeler ehri olduuna deinen Yargn, bölgenin kültürel dokusunu en iyi temsil eden il olduunu kaydetti.

YARIMANIN KENTTE GETRS

Yargn, yarmann ardndan kente gelen gençlerin Diyarbakrn tarihi ve turistik yerlerini gezeceini sözlerine ekledi.

Yarmada birinci olan Ayan ise, yarmaya öretmenleriyle hazrlandn ve yorucu bir çalmann ardndan düzenlenen yarmada birinci olduunu aktard.

Türkiye finaline en iyi ekilde hazrlanacan ifade eden Ayan, En ksa sürede hazrlklara balayacam. Bölgemizi en güzel ekilde temsil edeceim. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git