Kurban Bayramı tatili 10 gün oldu

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, “Bakanlar Kurulumuz yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı, vatandaşlarımızın bu bayramlar vesilesiyle aile ziyaretleri, turizm sektörünün canlanması ve ticari hayatın olumlu etkilenmesi ihtimallerini değerlendirerek vatandaşlarımızın rahat bir şekilde bayramlarını idrak etmeleri maksadıyla 30 Ağustos Zafer Bayramına takaddüm eden günleri ve ara gün olan yarım günü idari izinli olunmasına karar verilmiştir" dedi.

Haberler 16.08.2017 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Yardmcs ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozda, Bakanlar Kurulumuz yaklaan 30 Austos Zafer Bayram ve Kurban Bayram, vatandalarmzn bu bayramlar vesilesiyle aile ziyaretleri, turizm sektörünün canlanmas ve ticari hayatn olumlu etkilenmesi ihtimallerini deerlendirerek vatandalarmzn rahat bir ekilde bayramlarn idrak etmeleri maksadyla 30 Austos Zafer Bayramna takaddüm eden günleri ve ara gün olan yarm günü idari izinli olunmasna karar verilmitir dedi.

Bakanlar Kurulu Toplants, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, bakanlnda Cumhurbakanl Külliyesinde gerçekletirildi. Toplantnn ardndan Babakan Yardmcs ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozda, bir basn toplants düzenledi. Bozda, Bakanlar Kurulumuz yaklaan 30 Austos Zafer Bayram ve Kurban Bayram, vatandalarmzn bu bayramlar vesilesiyle aile ziyaretleri, turizm sektörünün canlanmas ve ticari hayatn olumlu etkilenmesi ihtimallerini deerlendirerek vatandalarmzn rahat bir ekilde bayramlarn idrak etmeleri maksadyla 30 Austos Zafer Bayramna takaddüm eden günleri ve ara gün olan yarm günü idari izinli olunmasna karar verilmitir. 28 Austos Pazartesi, 29 Austos Sal günleri tam gün, 31 Austos Perembe günü yarm gün idari izinli saylmasna karar vermitir. imdiden 30 Austos Zafer Bayram ve Kurban Bayramn tebrik ediyorum ifadelerini kulland.

Emekli maalar bayram öncesi ödenecek

Bu bayram vesilesiyle ilave baz kararlarn daha alndn söyleyen Bozda, öyle konutu:

Sosyal Güvenlik Kurumumuzdan aylk almakta olan emeklilerimize SSK kapsamndaki emekliler için her ayn 17 ve 26s Ba-kur kapsamndaki emekliler için ise her ayn 25-28si aras emekli sand kapsamndaki emekliler için ise her ayn 1-5 i aras ödemeler yaplmaktadr. Alnan bu kararlar çerçevesinde emekli sand kapsamnda emekli dul ve yetim ayl alanlar ehitlerimizin yaknlar ve gazilerimiz dahil olmak üzere aylk ödeme günleri 1-5 Eylül tarihleri arasna denk gelmesi nedeniyle emekli maalarnn ödenmesinin bayram öncesine çekilmesi kararlatrlmtr. Bu çerçevede 1-2-3 Eylül tarihlerinde maalarn alacak olan emekli sand, emekli, dul ve yetim ayl, ehit yaknlar ve gazilerimiz 28 Austos 2017 tarihinde, 4-5 Eylül 2017 tarihinde maalarn alacak olanlarda 29 Austos 2017 tarihinde maalarn alabilecektir. Bu çerçevede yaklak 2 milyon 23 bin 871 emeklimiz bayramdan erken maalarn alma imkan bulacaktr.

Köprü ve otoyollarda 30 Austos 2017 çaramba gününden balamak üzere 5 Eylül 2017 Sal günü saat 07.00ye kadar ücret alnmayacaktr

sizlik ödenei ksa çalma ödenei ücret garanti fonu yarm çalma ödenei ve i kayb tazminat ödemelerinin de her ayn son günü itibariyle yapldn hatrlatan Bozda, Austos aynn son gününün idari içinli olunmas ve yarm günde tatil olmas nedeniyle bu ödemelerde 25 Austos 2017 Cuma gününden itibaren yaplacaktr. Vatandalarmz PTT ubelerine bavurarak ödemelerini alabileceklerdir açklamasnda bulundu.

Bozda, Karayollar Genel Müdürlüü tarafndan iletilen köprü ve otoyollarda 30 Austos 2017 çaramba gününden balamak üzere 5 Eylül 2017 Sal günü saat 07.00ye kadar ücret alnmayacaktr eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git