‘Kürde ayrı, Türk’e ayrı hukuk olur mu?’

Diyarbakır Barosu yöneticisi Tevfik Karahan, kumpas olduğu gerekçesiyle bazı davaların düşürüldüğünü, ancak KCK Ana Davası için uyduruk delillere rağmen ayrı bir karar verildiğini belirterek, “Kürde ayrı hukuk, Türk’e ayrı hukuk olur mu?” dedi.

Haberler 28.09.2019 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Barosu, Tahir Elçinin faillerinin yarglanmas için her hafta Diyarbakr Adliyesi önünde gerçekletirdii Tahir Elçi nsan Haklar Kürsüsü etkinliinin 195incini gerçekletirdi. Em te ji bir nakin / Seni Unutmayacaz yazl pankartn açld eyleme, baro yöneticileri ve üyeleri katld.

UTANç VERC

Eylemde konuan Diyarbakr Barosu yöneticisi Tevfik Karahan, 28 Kasm 2015 tarihinden bugüne Elçinin katillerinin ortaya çkarlmam olmasnn utanç verici olduunu belirterek, katiller ve tüm sorumlular hesap verene kadar adalet araylarnn devam edeceini söyledi.

AYRI HUKUK OLUR MU

KCK Ana Davasnda Kürt siyasetçiler, avukatlar, belediye ebakanlar, meclis üyeleri, insan haklar savunucular, gazeteci ve aydnlara hukuka aykr ve uyduruk delillere ramen verilen cezalarn Yargtay tarafndan onandn belirten Karahan, unlar söyledi: Kumpas olduu gerekçesiyle düürülen Askeri Casusluk, Ergenekon, Balyoz ve ike davalarnda ayr bir karar, KCK Ana Davas için ayr bir karar verilmitir. Kürde ayr hukuk, Türke ayr hukuk olur mu?

Açklamann ardnda etkinlik yaplan oturma eylemiyle sona erdi.

Ana Sayfaya Git