Kürdistan Alimleri Diyarbakır'da

Bugün başlayacak ve iki gün sürecek "2'inci Kürdistan Alimleri Buluşmasında" Alimler, toplumsal birlikteliğe vurgu yapacak.

Haberler 22.10.2016 - 09:47 Son Güncelleme : 22.10.2016 - 09:50

limler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema) tarafından Türkiye, İran, Irak ve Suriye Kürdistanındaki limlerin katılımıyla gerçekleşecek olan 2nci Kürdistan limleri Buluşması bugün başlıyor. İki gün sürecek olan Kürdistan Alimler Buluşmasıyla ilgili açıklama yapan İttihadul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik, limlerin birlikteliklerinin önemine vurgu yaptı. Kürdistan coğrafyasından birçok limin katılacağını belirten Şenlik, her limin kendi bölgesiyle ilgili sorunları dile getirebileceğini belirtti.

ALİMLERİN BULUŞMASI

Her limin fikrini dile getirebileceğini söyleyen Şenlik, limler ve medreseler birliği olarak cumartesi günü yapılacak olan oturum, 2inci genel toplantımızdır. limlerin aylık, 3 aylık gibi periyodik toplantıları vardır. Bu toplantılar yerel düzeyde ve bölgesel düzeyde yapılıyor. Kürdistan coğrafyasının 4 tarafından gelecek olan limlerinin buluşmasıdır. Bu buluşmada her limin kendi bölgesindeki tecrübelerini, fikirlerini, yaşadıkları jeofizik, jeopolitik olayları değerlendirmesi, anlatması, paylaşması gibi bir etkinliktir. dedi. limlerin bir araya gelmelerinin önemine dikkat çeken Şenlik, bu konuda Kuran ve sünnete kulak verilmesi gerektiğini söyledi.

KURANA KULAK VERİLMELİ

Şenlik, limlerin bir araya gelmesi çok önemlidir. Özellikle Kürt limlerin tarihte fazla bir araya gelmeyişi bir eksiklikti. Yani Kürdistanda biz geçen seneki toplantımızda epey limi bir araya getirebildik. Bu limlerden bazıları dedi ki Bu kıyametin alametlerindendir! yani Kürt limlerinin bir araya gelemeyecekleri gibi yanlış bir düşünce hsıl olmuş. Oysaki limler arasında böyle bir düşünce olmaması gerekiyor. çünkü limin, limliğin tabiatı bunu değil birlikteliği, beraberliği gerektiriyor. Biz Kurana ve sünnete kulak vermek zorundayız, o çağrıyla hareket etmek zorundayız. ifadelerini kullandı.

FİTNELERİN ÖNÜNE GEçMEK

Fitnelerin önüne geçmek için limlerin sıklıkla bir araya gelmesi gerektiğini dile getiren Şenlik, limler önce kendi aralarında birliktelik, yardımlaşma ve dayanışma oluşturmaları gerekiyor. Sonra da bunu diğer insanlar arasında sağlamaları gerekir. Özellikle bölük pörçük olmuş, bu kadar parçalanmamış Kürt toplumunun yeniden toplanması için, bir araya gelip birbirini dinlemeleri için, birbirlerine tahammül etmeleri için evvela limlere büyük görevler düşüyor. limler bu birlikteliği oluştururlarsa, diğer kesimlerde onlardan aldığı ilhamla bir araya gelecekler inşallah. şeklinde konuştu.

Ana Sayfaya Git