Kürdistan forması soruşturma açtırdı

Bismil'de bir halı saha futbol maçında 'Kürdistan' yazılı forma giydiği için HDP Bismil İlçe Eş Başkanı Refai Baran hakkında 'örgüt propagandası' iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Haberler 17.07.2019 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil ilçesinde HDP Bismil lçe Örgütü ile Bismil Belediyesi Meclis üyeleri arasnda oynanan hal saha futbol müsabakasnda Kürdistan yazl formay giydii için partinin ilçe e bakan Refai Baran hakknda örgüt propagandas yapmak iddiasyla soruturma balatld.

Barann, 11 Temmuz 2019 günü Bismil Arena Hal Saha rumuzlu Facebook hesabndan Bismil Belediyesi HDP Yönetimi-Bismil Meclis Üyeleri balyla paylalan fotoraf nedeniyle ifadesi alnd. Baran, polise verdii ifadede söz konusu fotorafn herhangi bir suç tekil etmediini ve kendi sosyal medya hesabndan paylamadn belirtti.

PROPOGANDA AMACI YOKTU

Üzerine isnat edilen suçlamalar kabul etmeyen Baran, Benim propaganda yapmak gibi bir amacm yoktur. Olsayd zaten kendi hesabmdan paylardm. Kyafetimde yazl Kürdistan ibaresi corafi bir gerçeklik olup Birlemi Milletlerde (BM) de statüsü kabul edilmi bir corafi bölgedir. Ksa bir süre önce de eski Babakan Binali Yldrm Diyarbakr Kent Meydannda Kürdistann varln kabul eden ifadelerde bulunmutur. Cumhurbakan da Meclis kürsüsünde Kürdistan varln kabul etmeyen kesimleri cahillikle suçlamtr dedi.

Ana Sayfaya Git