'Kürdistan' isimli partiden Baydemir için TBMM'ye 'Tebrikli tepki'

TBMM'de yapılan bütçe görüşmelerinde seçildiği bölgeye ısrarla 'Kürdistan' diyen HDP Şanlıurfa Miletvekili Osman Baydemir'in meclis'ten iki günlüğüne atılmasına Türkiye'de Kürdistan ismiyle kurulan ilk partilerden biri olan Kürdistan Sosyalist Partisi Genel Başkanı Mesut Tek tarafından tepki gösterildi.

Haberler 15.12.2017 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMMde bütçe görümelerinde seçildii bölgeyi Kürdistan diyen, bu nedenle Meclis Bakanvekili Ayenur Bahçekaplnn tepkisini çeken ve yeni içtüzükteki yaptrm gerei Meclisten iki günlüüne atlan HDP anlurfa milletvekili Osman Baydemire banda Kürdistan ismi bulunan partiden destek geldi.

Kürt sorununun çözümünde silahl mücadeleyi reddedip federasyonu savunan ve 37 yurt dnda kaldktan sonra 2 yl önce Türkiyede yasal olarak kurulan ve faaliyetine balayan Kürdistan Sosyalist Partisi Genel Bakan Mesud Tek, resmi twitter hesabndan yapt paylamda TBMM, kürsüde Kürdistan diyen HDP Milletvekili Osman Baydemire 2 oturuma katlmama cezas vererek Türkiyenin birlii ve bütünlüünü sonsuza kadar güvence altna ald. Tebrikler dedi.

KÜRDSTAN YASAKLAMAKLA YOK OLMAZ

Diyarbakrn merkez Yeniehir ilçesinin Ofis semtinde bulunan ve balkonunda Kürt bayra asl bulunan parti binasnda Baydemire TBMMnin verdii cezay deerlendiren PSK Genel Bakan Mesud Tek, unlar söyledi:

TBMM yasaklamakla Kürdistan yok olmaz. Baydemire iki oturuma katlmama cezas verilmesi TBMM tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Parlamentoda eer milletvekilleri özgür ve rahat konuamyorsa nerde konuacak? Kürsü dokunummazl parlamentoda savunulmayacaksa korunmayacaksa parlamentonun bizzat kendisi kürsü dokunulmazlndan faydalanan bir üyesini cezalandracaksa, demokrasi, seçimler parlamento acsndan nasl izah edilecek. Bunun izah yoktur. Kürdistan tarihi ve corafi bir gerçektir. Bunu parlamento kararyla yok edemezsiniz. Osman Baydemiri veya Kürdistan illerinden seçilen dier milletvekillerinin sesini ksarak yok edemezsiniz. TBMM bu karar almamalyd. Aksine TBMM Kürt sorunun çözümü konusunda olumlu ilere imza atsayd, bu yönde kararlar alsayd demokratikleme sürecine çok daha iyi hizmet ederdi. TBMM bu tavryla asla Türkiyenin birliine bütünlüüne hizmet etmedi. Türkiyenin birlii, bütünlüü demokratik sürecin derinlemesi ve atlacak admlarla olur. Parlamentoya da bu konuda önemli görevler dümektedir. Parlamentodan beklenen Baydemire ceza vermek deil bu süreçte admlar atmasyd. Bu kararndan dolay TBMMyi tebrik etmem de ironidir. Meclis kendisinin asl yapmas gereken ileri yapmayp öylesine ucube ilere imza atyor. Anti demokratik kararlara imza att için ironi yapyorum, tebrik edilecek deil protesto edilecek bir karardr.

Ana Sayfaya Git