Kurkut davası!

Kemal Kurkut'u vurmak suçundan yargılanan polisin tutuklama istemi reddedildi.

Haberler 10.11.2017 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçen 21 Marttaki Nevruz kutlamalarnn yapld Diyarbakrdaki alana girmek isterken, polisin Dur ihtarna uymad gerekçesiyle öldürülen üniversite örencisi Kemal Kurkutu vuran ve hakknda ömür boyu hapis cezas istemiyle dava açlan polis memuru Y.. için yaplan tutuklama istemi kabul edilmedi.

Diyarbakrdaki 7nci Ar Ceza Mahkemesi, Kurkut Ailesinin avukat Rehyan Yalçnda Baydemirin polis memuru Y..nin tutuklanmas istemiyle yapt bavuruyu karara balad. Bu istei reddeden 7nci Ar Ceza Mahkemesi, kararnda öyle dedi:

TUTUKLAMA STEM REDDEDLD

Tüm dosya kapsam birlikte deerlendirildiinde, sann soruturma aamasndaki beyanlarnda kendisinin de ate ettiini belitmesi ve dosya kapsamna yansyan davranlar itibariyle kaçaca ya da suç dellilerini yok etme, gizleme veya deitirme yönünde bir eylemde bulunaca yönünde dosyaya yansyan herhangi bir emare bulunmamas, olay ile ilgili mecvut delillerin büyük ölçüde toparlanm olmas ile birlikte sann nüfuz edebilecei bir delil bulunmay, tutuklamann bir tedbir oluu dikkate alndnda u aamada sank hakknda uygulanan adli kontrol tedbirinin yeterli olduu anlalmakla mütekiler vekilinin sann tutuklanmas yönündeki talebinin reddine karar verilmitir.

Avukat Baydemir, karara tepki göstererek, olaydaki 60 tank polisin daha ifadesinin alnmadn belirterek, mahkeme kararnda dellilerin karartlmas durumu yok diyor, bu nasl bir karar, anlamakta zorlanyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git