Kurmay akıl var!

YPG'nin Afrin'de 3 metre genişliğinde ve 5 metre derinliğinde "tank hendekleri" ile tankları ve diğer zırhlı-mekanize unsurları tehlikeli bölgelere yönlendirmeyi hedeflediği ortaya çıktı

Haberler 04.03.2018 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YPG/PKKnn Afrin bölgesinde irtibat hendeklerinin yan sra özel hendeklerle tanklar tehlikeli bölgelere yönlendirmeyi hedefledii saptand. Güvenlik uzman Abdullah Aar, Bu tahkimatn arkasnda kurmay akl var. dedi.

Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK) Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile yürüttüü Zeytin Dal Harekat kapsamnda YPG/PKKya ait tüneller, çukurlar ve meskun mahallerdeki bubi tuzaklarnn ele geçirilmesiyle, amaçlanan kirli planlar çökertilmeye devam ediliyor.

Afrinde sivilleri kalkan yaparak sözde bir direni ortaya koymaya çalan YPG/PKK, tank hendekleri ile TSK ve ÖSOya zayiat verdirmeyi hedefliyor.

Güvenlik uzman Abdullah Aar, Afrin dalar ve meskun mahalleri ile dalara görece daha yayvan alanlarda YPG/PKKnn oluturduu tahkimatn her birinin hem taktik hem operasyonel hem stratejik hem de jeostratejik anlamnn bulunduunu söyledi. Aar, Afrin krsalndaki tahkimatn, jeopolitik amaçlara hizmet eden jeostratejik bir karaktere sahip olduunu vurgulad.

Afrin karasalnda 26 Ekim 1918de 1. Dünya Savann son meydan muharebesinin yapldn anlatan Aar, terör örgütünün söz konusu tahkimatlarnn, Anadolunun Ortadouda bir etki üretmesini engellemek üzere de yapldn belirtti.

- 3 metre geniliinde ve 5 metre derinliinde

Afrin karasalnda, Mehmetçikin ortaya koyduu taktik ile operasyonel ve stratejik hamlelerini etkisizletirmek, durdurmak, yönlendirmek, kanalize etmek, kanalize ettii noktalarda da imha etmek üzere söz konusu tahkimatlarn oluturulduunu dile getiren Aar, öyle konutu:

Burada amaçlanan görmeye baladk. Ele geçirilenler arasnda tank hendekleri var. 3 metre geniliinde ve 5 metre derinliinde. rtibat hendei deil bunlar. Tanklar için özel yaplm hendekler. Neden bunlar yapyorlar? Hendeklerden geçemeyecek tanklar ve dier paletli-tekerlekli zrhl unsurlar istedikleri taraflara yönlendirerek oluturduklar ölüm bölgelerinde tanksavarlarla, gelimi patlayclarla imha etmek istiyorlar. PKKnn böyle bir niyeti ve maksad var. Engeller, patlayclar, konvansiyonel ve sofistike silahlarla harekat etkisizletirmek istiyorlar. Ayrca PYD/PKK terör örgütü sivilleri de canl kalkan olarak kullanmay sürdürüyor. Bunlarn hepsi bir araya geldiince PKKnn çok kalleçe bir plan yaptn görüyoruz.

- Arkalarnda kurmay bir akl var

Afrin karasalnda ortaya çkarlan, ele geçirilen bu tahkimatta sadece eitilmi bir YPG/PKKl aklnn bulunmadna dikkati çeken Aar, YPG/PKKnn bu denli bir tahkimat üretmesinin ardnda bir kurmay akl var. dedi.

Aar, örgütün 5-6 yllk bir çalmayla Afrindeki bu tahkimat yaptnn anlaldn kaydetti.

Ana Sayfaya Git