Kürt Gençlerin Birlik Çağrısı!

"Edi Bese-Artık Yeter" adıyla başlattıkları imza kampanyasıyla seslerini duyuran Kürt kökenli gençler, "birlik ve beraberlik" çağrısında bulunmak üzere, "Kardeşlik Bildirisi" hazırladı

Haberler 08.01.2017 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir internet sitesi üzerinden Edi Bese-Artk Yeter adyla balattklar imza kampanyasyla seslerini duyuran Kürt kökenli gençler, Türkiyeye yönelik terör saldrlarna kar birlik ve beraberlik çarsnda bulunmak üzere Kardelik Bildirisi hazrlad.

Edi Bese hareketi ile gençlerin sesini duyuran Emrah nanç, Kürt gençleri olarak teröre kar devletimizin yannda olduumuzu bir kez daha göstermek ve hain terör saldrlarna kar Türk-Kürt ayrm olmadan bütün gençleri birlik ve beraberlie davet etmek için Kardelik Bildirisini hazrladk. dedi.

Türkiye üzerinde oynanan oyunlar için ellerini tan altna koyarak, bask ile tehditlere ramen kardelii ve birlii hedef alan eylemlere kar daha önce de çeitli bildiriler yaynladklarn hatrlatan nanç, Kardelik Bildirisini www.doguplatformu.org adl internet sitesi üzerinden yaymladklarn söyledi.

Bildiride kardelik ve birlik vurgusu yapldna iaret eden nanç, u deerlendirmede bulundu:

Hain plan ve eylemler ile birliimize, dirliimize ve kardeliimize kar sava açanlar bugün çok daha iddetli bir ekilde bizi bir arada tutan deerlerimize saldrmakta ve aramza nifak tohumu serperek, iç sava çrtkanl yapmaktadrlar. Bugün yine ülkemizi, kardeliimizi ve birliimizi tehdit eden hain er odaklarna kar birlik olma ve deerlerimize sahip çkma günüdür. Her ne kadar birileri kirli ideoloji ve elleri ile yllardan beri kardei kardee krdrmak için bar topraklarna nefret tohumlar ekmeye çalsa dahi bizleri ayrtramadlar, ayrtramayacaklar da bu böyle bilinmelidir. Kürtler ve Türklerin kaderi ortak yazlmtr ve ebediyen karde kalacaklardr. Bu vatan ve al bayrak Türk-Kürt ayrm olmadan hepimizindir ve sahip çkmak boynumuzun borcudur.

TERÖRE TESLM OLMAYACAIZ

Yllardan beri Türk-Kürt çatmas çkarmak isteyenlerin imdi de alg operasyonlar ve provokatif eylemler ile farkl kitleleri hedef aldn savunan nanç, bildiride, Eylemlerin öznesi deise bile amaç hep ayn olmutur. Sayn Cumhurbakanmzn da belirttii gibi ülkemiz u an yeni bir stiklal Harbi içerisindedir. Kürt gençlii olarak bu zor günlerde toplum olarak üzerimize oynanan oyunlarn farkndayz ve tüm provokasyonlara ramen birliimiz ve beraberliimizden asla taviz vermeyeceiz. Teröre teslim olmayacaz ve terör belasn yenmek için de üzerimize düen ne varsa yerine getirmeye hazrz. ifadelerine yer verdiklerini belirtti.

GÜN YENDEN BRLK OLMA VE SADUYULU OLMA GÜNÜDÜR

nanç, özellikle sosyal medya üzerinden kutuplatrma, ayrtrmaya yönelik alg operasyonlar yaplmak istendiini savunarak, unlar söyledi:

Ar bedeller ödemi hain terör saldrlarna, birçok ihanete tanklk etmi, Dou ve Güneydou gençlii olarak una inanyoruz ki, saduyulu ve vakarl duruundan asla taviz vermeyen bu asil millet asabiyet ile deil aklselim, sevgi, efkat ve merhamet ile bu badirelerden de geçecektir. Türkü, Kürtü, Arap çerkezi, Sünnisi Alevisi ile bir bütün haline gelmi ve kenetlenmi bu milleti hiçbir güç, hiçbir hain eylem asla birbirine kar krdramayacaktr.

stanbul Ortaköyde yeni yln ilk saatlerinde yaanan hain saldrnn belirli bir zümreye veya hayat tarzna kar yaplm bir saldr olmadn, 78 milyonun hedef alndn belirten nanç, bildiride u ifadelere yer verdiklerini aktard:

Bu saldr üzerinden toplumu germek isteyenler Batnn kirli oyunlarna alet olanlardr. Bizler, Kürt gençlii olarak her daim ve her artta devletimizin yannda yer aldk ve almaya devam edeceiz. Birlik, beraberlik ve kardeliimizin temini ve toplum olarak yaadmz aclarn daha büyük aclara sebebiyet vermemesi, daha ar bedeller ödememek, hainleri sevindirmemek için gün yeniden birlik olma, beraber olma ve saduyulu olma günüdür.

nanç, zmirde yaanan terör saldrsn da lanetlediklerini belirterek, hayatn kaybeden kahraman polis Fethi Sekin ve adliye çalan Musa Can rahmet ve minnet ile andklarn ifade ederek, Askerimizin ve polislerimizin yaptklar fedakarlklar asla unutmayacaz. dedi.

DOU VE GÜNEYDOU GENçL PLATFORMU

Terör eylemlerinin ve Artk Yeter-Edi-Bese yakarlarnn olmad bir Türkiye istediklerini vurgulayan nanç, bundan sonra Kürt kökenli gençler olarak, yollarna Dou ve Güneydou Gençlii Platformu ad altnda ülkenin birlii, beraberlii ve bölgenin yeniden inas ve ihyasn salamak üzere devam edeceklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git