"Kürt halkı da artık oyunun farkında"

Batman'daki kanaat önderleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

Haberler 09.02.2018 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanl kanat önderi aratrmac-yazar Muhammed Zeki Kurt, Türkiyenin harekat, devlet olmann gerei olarak gerçekletirdiini söyledi.

Türkiyenin orada sadece terör örgütleriyle deil, emperyalist güçlerle çarptn belirten Kurt, d güçlerin terör örgütlerini taeron olarak kullandn kaydetti.

Bu harekat sayesinde Türkiyenin terör örgütleri ve arkasndaki d güçlere hak ettikleri karl verdiini ifade eden Kurt, Kürt halknn terör örgütlerinin yannda yer almadn vurgulad.

Kürtlerin, terör örgütü veya emperyalistlerin safnda yer almasnn kabul edilemez olduuna iaret eden Kurt, Kürtler hiçbir zaman terör örgütlerinin ve emperyalist güçlerin tarafnda bulunmamtr. Bir kere aralarnda din uyumazl var. Kürtler Müslümandr, bu nedenle Türk ve Araplar ile et ve trnak gibidir. dedi.

Kurt, Türk ve Kürt halknn ezelden beri karde olduuna dikkati çekerek, öyle konutu:

Ne zaman emperyalist güçlerle bir kavgamz olmusa Türkler ve Kürtler ayn safta dümana kar çarpt. Mutlaka saflarn pekitirmek, birbirlerini tamamlamak durumundadrlar. Eer biz birlii, beraberlii oluturmazsak devaml onlarn sömürgesi olacaz ve bizi sömürmeye devam edecekler.

- Ümmet hassasiyeti

Batl güçlerin PYD/PKKy yllardr Müslüman corafyasnda taeron olarak kullandn vurgulayan eitimci efik Sevim ise harekatn balad günden bu yana Türkiyenin Kürtlere zarar vermediini, operasyonu terör örgütü PYD/PKKya kar gerçekletirdiini söyledi.

Sevim, unlar kaydetti:

Bizim sahadaki gözlemlerimiz, harekatn, binlerce tr silah konvoyu ve ABD ile Avrupadaki lobilerin fiili ve fiziki destekleriyle destek bulan PYD/PKKya kar yapldn bir kere unutmamak lazm. Türk, Kürt ve Araplar, ümmet hassasiyeti ile slami kutsallarla sorunlu unsurlara kar yekvücut olmal.

- Orada ABDnin çkar var

Batmann önde gelen aile büyüklerinden kanaat önderi smail Direk ise Türkiyenin orada terör örgütleri ve onlara destek veren ülkelerle mücadele ettiini söyledi.

ABDnin yan sra Avrupa ülkelerinin de PYD/PKKya destek verdiini vurgulayan Direk, öyle devam etti:

Afrinde bata ABD olmak üzere bütün Avrupa ülkelerinin ajanlar var. ABDnin bu kadar fütursuzca para ve silah yardm yapt görülmü bir olay deil. Demek ki orada ABDnin çkar var. Türkiye ile kendisi arasnda oluan bir siyasi olumsuzluu kendi lehine çevirebilmek için Türkiyeye zorluklar çkartyor. ABD bugüne kadar Kürtlerden yana hiçbir zaman olumlu bir tavr koymamtr. Bugün eer Kürtlerle ilgili bir gündem oluturmaya çalyorsa orada, kendisinin petrol hakimiyetini kurmak istemesindendir.

- Türkiyede de bir iç karklk yaratmak istiyor

PYD/PKKy destekleyen d güçlerin asl amacnn harekat üzerinden Türkiyeyi kartrmak ve bir iç sava çkartmak olduunu dile getiren Direk, Libya ve Irak parçalad, Afganistan kartrd gibi Türkiyede de bir iç karklk yaratmak istiyor. Türkiyenin Afrine yapt olmas gereken bir harekattr. Kürt halk da artk oyunun farkndadr. Ortadou da bu siyasi oyunun ve ahlakszln farkndadr. ifadelerini kulland.

ABDnin PYD/PKKya yapt silah ve para yardmnn kabul edilemez olduunun belirten Direk, u deerlendirmelerde bulundu:

Aslnda burada Türkiye sadece terör örgütüyle çatmyor, ABD ile çatyor çünkü ABDnin bu kadar silah ymas, kendi askerleri ile orada olmas, terör örgütlerinin bulunduu yerlerde ABD bayrann dalgalandrlmas bunun açk bir iaretidir. Bugün Almanyann, Fransann, ngilterenin, Hollandann Türkiyeye kar bu kadar acmaszca davranmasnn nedeni budur.

Ana Sayfaya Git