Kürt meselesi 4 devletin işi!

Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, "Şiddet yoluyla hiçbir mesele halledilemez, bilakis daha büyük sorunlar ortaya çıkar. Tarih ve coğrafyamız bunun çok sayıda örneğine şahittir." dedi.

Haberler 07.06.2018 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Saadet Partisi (SP) Genel Bakan ve cumhurbakan aday Temel Karamollaolu, Kürt meselesi sadece ülkemizin bir meselesi deildir. ran, Irak ve Suriyede önemli oranda Kürt nüfusu vardr. Bu itibarla Kürt meselesi, en az dört devleti ilgilendiren ve etkileyen bir derinlie sahiptir dedi.

Diyarbakrda, Dicle Toplumsal Aratrmalar Merkezinin (DTAM) organize ettii Tigris Diyaloglar program kapsamnda bir otelde düzenlenen toplantda konuan SP Lideri ve cumhurbakan aday Temel Karamollaolu, daha sonra davetlilerin sorularn yantlad.

Karamollaolu, Kürt meselesinin çözümünde Türkiyenin tarihi bir dönemeçte bulunduunu, bu meselesinin çözüme kavuturulmasnn büyük önem tadn söyledi. Devletin en temel görevlerinden birinin kamu düzenini korumak ve iç bar

salamak olduunu vurgulayan Karamollaolu, unlar kaydetti:

KÜRTLERN BEKLENTS

Bir ülkede güvenlii salama görevi devlete aittir. Devlet haricinde, hangi gerekçeyle olursa olsun, kii veya kurumlarn silahlanmas anari dourur. Bir yanl baka bir yanlla giderilemez. iddet yoluyla hiçbir mesele halledilemez, bilakis daha büyük sorunlar ortaya çkar. Tarih ve corafyamz bunun çok sayda örneine ahittir.

Soru cevap bölümündeki konumasnda devletin Kürtlerin taleplerini karlayacak ekle getirilmesinin daha isabetli olaca kanaatinde olduunu aktard.

Bölünme ve parçalanmaya kar olduunu vurgulayan Karamollaolu, Douraca menfi sebeplerden dolay taraftar deilim. Bu bizi zayflatr kanaatindeyim, bunu Kürtleri, Türkleri, Araplar ve dierlerini de düünerek söylüyorum. Bunun bilinmesinde de fayda görüyorum. dedi.

ADAYLARINI TANITTI

Karamollaolu, daha sonra merkez Kayapnar ilçesinde bir düün salonunda partisince düzenlenen e-mitingde yapt konumada, seçime kadar gayret göstermelerini istedi.

Memlekette kutuplama var. Biz kimsenin düman deiliz. Karde olarak yaamak lazm. Benden olmayan haindir mantyla huzur gelmez. Birlikte yaayacaz. diyen Karamollaolu, bölgeye özel kalknma planlarn uygulayacaklarn bildirdi.

Karamollaolu, sosyal medya üzerinden gelen sorular da yantlad.

Daha sonra Saadet Partisi Diyarbakr milletvekili adaylar tantld.

Ana Sayfaya Git