Kürt meselesini inancımız çözer!

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam Diyarbakır İl Kongresinde konuştu "Bugün emperyalizmin coğrafyamızdaki en büyük argümanı Kürtler ve Kürt meselesidir. Bu sorunu tarihimizden ve inancımızdan gelen deneyimlerle çözersek onların heveslerini kursaklarında bırakmış oluruz"

Haberler 09.11.2020 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, Hür Dava Partisinin (HÜDA PAR) 3. Olaan l Kongresi gerçekletirildi.

Öretmenevinde düzenlenen 3. Olaan l Kongresinde konuan HÜDA PAR Genel Bakan shak Salam, küresel emperyalist güçlerin, bozulan sistemlerini yeniden kurmak için yeni bir düzen hedeflediini belirtti.

Salam, Tasarladklar dünyay yeniden dizayn etmek için slam ülkelerini parçalamak, ümmeti oluturan toplumlar bölmek ve çattrmak istiyorlar. Bunu engellemenin yolu, ümmetin iç sorunlarnn slam adaleti üzerine çözülmesi ve küresel emperyalizmin müdahalesine frsat verilmemesidir. diye konutu.

- Emperyalizmin corafyamzdaki en büyük argüman Kürt meselesidir

Bugün emperyalizmin corafyamzdaki en büyük argüman Kürtler ve Kürt meselesidir. Bu sorunu tarihimizden ve inancmzdan gelen deneyimlerle çözersek onlarn heveslerini kursaklarnda brakm oluruz. diyen Salam, sözlerini öyle sürdürdü:

Ban Fransann çektii slama, slami deerlere ve slamn kutsallarna yaplan saldrlar bu plan ve programlarn bir parças. slamn kutsallarna saldrlar yaplarak slam toplumlarnn sinir uçlarna dokunulmaktadr. Bu hakaretler yllar önce hesab yaplm ve alt yaps oluturulmu saldrlardr. Müslümanlar bu hakareti hiçbir ekilde kabul etmemeli. Bu saldrya kar çaresiz de deiliz. ki milyara yakn bir slam toplumu var. Peygamberini canndan aziz bilen yüz milyonlarca peygamber sevdals var. Bugün iki milyara yaklaan nüfusu ile Müslümanlarn sadece Fransz mallarn boykot etmesi bile yaplan bu küstahlktan vazgeçilmesine yetecektir. Ancak bir daha bu tür alçakla hiç kimsenin cüret etmemesi için slam ülkeleri Fransa ile diplomatik, askeri, siyasi ve ekonomik ilikilerini derhal askya almaldrlar.

- Stratejik gda ürünlerinin önemi

Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnna deinen Salam, bu yüzden hayatn kaybedenlere Allahtan rahmet, hastalara da ifa diledi.

Koronavirüs salgnnn, stratejik gda ürünlerinin bir ülke için ne kadar önemli olduunu net bir ekilde ortaya koyduuna iaret eden Salam, bundan ders alnarak stratejik öneme sahip ürün, mal ve hizmetlerin üretilmesinin tevik edilmesi gerektiini belirtti.

Salam, Hayatn her alannda ihtiyaç duyulan mal ve hizmetleri yerli imkanlarla üretebilmek için gerekli tedbirler alnmaldr. diye konutu.

Ana Sayfaya Git