Kürt Partiler "Evet" diyor

Kürt Parti ve hareketlerinin bir bölümü, Kuzey Irak'ta yapılması kararlaştırılan "Bağımsızlık Referandumuna evet deme kararı alarak, destek verdi.

Haberler 17.07.2017 - 08:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Azadi Hareketi, PAK, PDK-Bakur, PDK-T, ÖSP ve PSKnin aralarnda bulunduu blogun çars üzerine Diyarbakrda yaplan çaltay sonuçland. çaltaya dair sonuç bildirgesinde, Mesut Barzani liderliinde Kuzey Irak Kürt yönetiminin, Bamszlk referandumuna ilikin 25 Eylülde yaplacak seçime tam destek verirken, Evet diyeceklerini bildirdi.

Bir otelde düzenlenen çaltay sonras hazrlanan sonuç bildirgesinde, 13 kiilik bir inisiyatif oluturulduu ifade edilerek, ortak bildiri okundu. ÖSP Genel Bakan Sinan çiftyürek tarafndan sonuç bildirgesi okundu. çiftyürek, Kürt partilerin bamszlk referandumuna ilikin tavrnn Evet yönünde olduunu söyledi.

Bamszlk referandumunun uzun bir dönemdir Irak Bölgesel Küert Yönetiminin gündeminde olduunun belirtildii sonuç bildirgesinde 25 Eylül 2017 günü yaplacak olan Bamszlk Referandumunun tarihi, gerçekçi, gerekli ve kutsal bir karar olarak deerlendiriyoruz denilen sonuç bildirgesinde u ifadeler yer ald.

KARARA SAYGI DUYULMALI

çaltaymz, Birlemi Milletler,Avrupa Bir!ii,slam Konferansn, tüm dünya devletleri ve kamuoyunu , bamszlk referandumunu desteklemeye, yardmc olmaya ve gözlemci olmaya çaryor.Türkiye, ran, Irak, Suriye ve tüm bölge devletlerini kendileri için istedikleri tüm haklarn baka halklara da verilmesi gerektii konusunda empati gelitirmeye ve Güney Kürdistan halknn irade beyan ve kararna sayg duymaya çaryoruz

ZORLU BR MÜCADELE SONUCU

Bu adm, uzun ve zorlu bir mücadelenin ürünü bir admd on binlerce ehit ve kahramann canlar pahasna gelinen bir duraktr bamszlk referandumu. Ve Ahmede Xannin rüyasnn, Qaz Muhammed ve Molla Mustafa Barzaninin vasiyetinin gerçeklemesidir. Kürdistan halk kendi emek, mücadele ve iradesiyle bu aamaya gelmitir

BAIMSIZLIK TALEBDR

Referandumdan sonra, özgürlük davamz, Kürdistann dört parçasnda da yeni bir aamaya varacaktr. Bamszlk referandumu, tüm bölge devletleri üzerinde de önemli deiimleri farz klacaktr. Son 26 yllk tecrübenin de gösterdii gibi, yaad tüm engel ve sorunlara ramen, Güney Kürdistan yine de bamsz bir devlet olmaya hazrdr. Güney Kürdistan halk kendi kendisini yönetme konusunda kararl bir iradeye ve büyük bir tecrübeye sahiptir. Güney Kürdistan bamszlk referandumu ayn zamanda Kerkük, engal gibi 140. Madde kapsamndaki yerlerde de halkmzn irade beyann aça çkaraca için de büyük önem tamaktadr. Yani, 25 Eylülde hem Güney Kürdistan topraklarnn tümünün Kürdistan Bölge Hükümeti yönetimine dahil edilmesi iradesi, hem de halkmzn bamszlk talebi, dünya kamuoyuna ilan edilecek.

ç TTFAKIN SALANMASI

Güney Kürdistandaki tüm partileri ve toplumsal kesimleri, böylesi hassas bir süreçte, kendi iç birliklerini, ittifaklarn güçlendirmeye çaryoruz. Tecrübeler ispatlamtr ki, en büyük gücümüz, iç ittifakmzd ittifakszlk da en büyük yararmzdr. Bamszlk referandumunda en yüksek oranda katlm ve evet oyu için ittifak zorunlu bir ihtiyaçtr.

EVET OYU VERMEYE çARI

Tüm Kürdistani duygularmzla, Güney Kürdistandaki halkmz, 25 Eylülde sanda gitmeye ve evet oyu kullanmaya çaryoruz. Kürdistann dier parçalarndaki halkmza ve dünyadaki tüm Kürdistallara da bir çarda bulunmak istiyoruz. Kürdistann dört bir yannda ve diyasporada, Kürdistan halk ayaa kalkmal ve Güney Kürdistana yönelen her saldrya kar bir kalkan olabilmelidir. Sadece Güney Kürdistada deil, tüm Kürdistanda ve tüm dünyada bamszlk iradesi güçlü bir ekilde ortaya çkmaldr.

13 kiiden oluan bir nisiyatif

çaltaymz, Türkiyedeki siyasi, partiler, sivil kurulular, basn yayn organlar, yazarlar, aydnlar ile ilikiler gelitirilerek, referanduma destein salanmas ve güçlendirilmesi kararn almtr. çaltaymz, etkili dünya devletlerinin Türkiyedeki Büyükelçilik ve Konsolosluklaryla görüülmesinin önemine dikkat çekmektedir. Bamszlk Referandumu ile ilgili çalmalar yönetmek ve organize etmek amacyla 13 kiiden oluan bir nisiyatif, çaltay katlmclar tarafnda seçilmitir. Siyasi parti temsilciler, sivil toplum kuruluu temsilcileri be bamsz siyasi ahsiyetlerden oluan bu inisiyatif, çaltayda katlmclarn sunmu olduklar öneriler nda bir çalma program oluturacaklar. Bu çalmalarn program ve yol haritas önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylalacaktr.

Ana Sayfaya Git