Kürt partilerden beşi tepkili!

'İçişleri Bakanı, yaptığı açıklamalarla Kürt siyasetine adeta savaş ilan etmiş durumdadır.'

Haberler 11.03.2019 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

31 Marttaki mahalli seçimlerde HDP ile ittifak kuran Kürt partilerden Azad Hareketi, Kürdistan Demokratlar Platformu (PDK-Bakur), Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (KDP-T), Kürdistan Komünist Partisi (KKK), nsan ve Özgürlük Partisi (PA) temsilcileri, HDP l binasnda süren açlk grevine yönelik polisin yürüttüü gözalt ilemine tepki amacl basn toplants düzenledi.

Azad Hareketi binasnda düzenlenen toplantda, ortak açklama metni Kürtçe ve Türkçe okundu. Açklamay yapan PDK-Bakur Genel Bakan Sertaç Bucak, Genel olarak Kürt siyaseti ve siyasi partileri hukuk d youn basklar altndadr iddiasnda bulundu.

Açlk grevindeki 7 eylemcinin gözaltna alnd, baskn srasnda HDP milletvekilleri Tayip Temel ve Murat Sarsaçn polis tarafndan darp edildiini öne süren Bucak, Amed HDP l binasna yaplan saldry knyoruz, gözaltna alnanlarn derhal serbest braklmasn talep ediyoruz ifadesini kulland.

KÜRT HALKINA ADETA SAVA LAN EDLM DURUMDA

Bucak u iddialarda bulundu; Aylardr Cumhur ttifak liderleri, devletin koruma zrhna sarlarak, Kürdistani partileri ve siyasi kadrolar hedef tahtasna koymular. Bu dorultuda oldukça saldrgan bir propaganda sürdürüyor, böylelikle seçim ortamn da olabildiince germektedirler. Ülke ve özelikle seçim güvenliini salamakla birinci derecede görevli ve sorumlu olan çileri Bakan, yapt açklamalarla Kürt siyasetine adeta sava ilan etmi durumdadr d

Bucak, Yargtay Cumhuriyet Savcsnn, adnda Kürdistan ismi bulunan siyasi partilerin kapatlmas istemiyle Anayasa Mahkemesine bavurduunu; ancak mahkemenin sonucu beklemeden, isminde Kürdistan bulunan siyasi partileri hukuka aykr bir ekilde siyasal partiler listesinden çkardn ileri sürdü.

KTDARIN GÖREV SÜREC GERMEK DELDR

Yargtay Cumhuriyet Savclnn tutumundan cesaret alan baz köe yazarlarnn isminde Kürdistan bulunan 4 partiyi illegal ilan edip hedef gösterdiine iaret eden Bucak, Terör, beka gibi yapay gündemle Kürdistan siyasetini ötekiletirme ve hedef gösterme tavrlar terk edilmeli, seçim ortam gerilmemelidir. Özellikle siyasi iktidarn görevi, süreci germek deil, seçim güvenliini salamaktr. Siyasi iktidar görev ve sorumluluklarn yerine getirmeye çaryoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git