Kürt Partiler'den Halepçe tepkisi!

Hak-Par ve PAK, 29 yıl önce Kürtlere yönelik Baas Rejimi tarafından gerçekleştirilen soykırıma dayalı "Halepçe Katliamını" 29. yıl dönümünde kınadı. Ölenler anılırken, saldırının insanlık suçu olduğu bir kez daha vurgulandı.

Haberler 17.03.2017 - 08:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dönemin Baas rejimi Saddam Hüseyin tarafndan, haçl emparyalizmin organizasyonluyla gerçekletirilen Halepçe Katliamnn 29uncu yl dönümü dolaysyla HAK-PAR ve PAK, basn açklamalaryla saldr knarken, ölenleri de and.

SADECE KÜRTLERE YÖNELK DEL

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) ve Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Halepçe Katliamnn 29uncu yl dönümü dolaysyla basn açklama yaparak, katliamn sadece Kürtlere deil insanla kar yapldn belirttiler. Parti bürosunda basn açklamas yapan HAK-PAR Genel Bakan Refik Karakoç, yaplan katliamn gönüllerde yara olduunu söyledi.

NSANLIK SUçU LENMTR

Karakoç, 29 sene önce Halepçe ehrinde toplu katliam yaandn hatrlatarak, Bu katliam gönlümüzde yaradr. Bugünde gönlümüzdedir. Bu katliam hiç unutmayacaz. Acaba Halepçe Kürdistann ehri olmasayd, dünya bu kadar sessiz kalacak myd? Biliyorsunuz ki Halepçe, Nagazaki ve Hiroima gibi toplu katliamdr. Ama dünya Halepçe Katliamna sessiz kald. Bugünde Halepçe Katliam insan hak ihlalleri kapsamna alnmyor. dedi.

Halepçe Katliamyla ilgili basn açklamas yapan PAK üyesi Zinnet Han ise Halepçe Katliamnda sadece Kürtler deil insanln katledildiini söyledi.

Ana Sayfaya Git