Kürt partileri ne diyecekler

Kürt kimlikli parti ve hareketler, seçimlere dönük ortak tutum belgesi hazırlamak için bir araya gelecek.

Haberler 30.04.2018 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK), Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), Kürdistan Demokrat Partisi-Bakur (KDP-Bakur), Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (KDP-Türkiye), Azadi Hareketi ile Hak ve Özgürlükler Partisinin (HAK-PAR) yaklak 2 aydr yürüttüü çalmada sona gelinirken, HDP ile yaplacak ortaklk görümelerinin 1 Maystan sonra gerçekleecei ifade edildi.

TTFAK ARAYILARINI SÜRDÜRECEZ

PSKnin Genel Bakan Mesud Tek, 6 parti ve hareketin henüz imzalamad ama konuup tartt bir ortak program metninin olduunu ifade ederek, Bu ortaklk yaama geçirilir ise hem cumhurbakanl seçimine, hem de milletvekillii genel seçimine dönük katlan herkesle birlikte ortak tavr alacaz. Tutumumuzu en geni kesime yaymak için dier kesimlerle görümelerimizi, ittifak araylarn da bu temelde sürdüreceiz dedi.

SON EKLN VERECEZ

PAK Genel Bakan Mustafa Özçelik çalmalarnn seçim ibirliini de kapsadn belirterek unlar söyledi: Bir taslak protokol ile siyasi prensipler metni çalmaya katlan parti ve hareketlere sunulmu durumda. Henüz bir mutabakata varm deiliz. Üzerinde uzlaacamz prensiplere evet diyen herkesle görümeye ve yeni ittifak zeminleri aramaya hazr olduumuzu da söyleyebiliriz

AKPNN KÜRT KARITI SYASET BRçOK KESM ETKLED

ttifak çalmalarna ilikin görümeleri HDP adna yürüten Diyarbakr Milletvekili mam Taçer de, resmi görümelerin ise 1 Maystan sonra balamas umudunu tadklarn söyledi. Son günlerde youn görümeler yürütüyoruz. Gelimeler olumlu diyen Taçer Tüm Kürdistani parti, hareket ve ahsiyetler bir diyalog gelitirme ve birlikte hareket etme konusunda hemfikirdirler. Bu birliktelik seçimlere dönük ortaklama çabalarn da kapsyor.

Ana Sayfaya Git