Kürt partileri ‘ulusal birlik’ gündemiyle bir araya geliyor

Ulusal birlik gündemiyle yarın bir araya gelecek olan Kürt partileri, Federe Kürdistan Bölgesi’nde temaslarda bulunmak üzere bir heyet belirleyecek. HDP Milletvekili İmam Taşçıer, toplantıya koşulsuz katılım çağrısında bulundu.

Haberler 05.12.2019 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halklarn Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Devrimci Demokrat Kürt Dernei (DDKD), Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (KDP-T), Kürdistan Demokrat Partisi- Kuzey (KDP-Bakur), nsan ve Özgürlük Partisi (PA), Azad Hareketi, Azad Partisi ve Kürdistan Komünist Partisi (KKP) temsilcileri, Ulusal birlik gündemiyle yarn Diyarbakrda bir araya geliyor. Daha önce Kürt partileri arasnda salanan ittifak ve görümelere dahil olmayan Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) ve Kürdistan Özgürlük Partisinin (PAK) temsilcilerinin de toplantya katlmas bekleniyor. Kürt partilerinden 20 temsilcinin katlmas beklenen toplantda, oluturulacak heyetin Aralk ay içerisinde Federe Kürdistan Bölgesine giderek, Kürt partileri ve kurumlarna ziyaret gerçekletirmesi amaçlanyor.

Toplant öncesi günlerdir yürütülen çalmalara ilikin deerlendirmelerde bulunan HDP Diyarbakr Milletvekili mam Taçer, Kürt partileriyle sk sk bir araya geldiklerini söyledi. Kürt halknn birliin salanmas noktasnda hemfikir olduunu ifade eden Taçer, Rojavadan kaynakl Kürt halknn kalbinde ve beyninde ulusal birlik salanm durumda. Ancak, bu konuda siyaset netlemi deil dedi.

ULUSAL KAZANIMLAR

Kürt partileri arasnda yaplan görümelerde fikir birliinin salandn ancak henüz bir organizasyona dönütürülmediini dile getiren Taçer, her parçadaki Kürt partilerinin önce kendi aralarnda birlii salamas ve ulusal kazanmlar temelinde bir araya gelmesi gerektiinin altn çizdi. Taçer, Büyük bir çaryla bütün Kürt siyaseti bir araya gelip, ulusal birliklerini ilan etmelidir. Dünyann gündeminde olan Kürtlerin taleplerini bir ekilde gündeme getirmelidir. Hep beraber, Kürtlerin de yaama haklarnn olduunu vurgulamaldr diye konutu.

KÜRTLER DÜNYA GÜNDEMNE DAMGA VURDU

Kürt partileriyle daha önce iki toplant gerçekletirdiklerini anmsatan Taçer, öncelikli gündemlerinin bölgede Kürt partileri arasnda birliin salanmas olduunu ifade etti. Her partinin kendi fikir ve düünceleriyle toplantya katlacan belirten Taçer, Kürt kazanmlarnn korunmas için ikinci bir seçenein olmadn söyledi. Kürtlerin dünya gündemine damga vurduunu dile getiren Taçer, ABD, Kürt diyor. Rusya ve Avrupada ayn ekilde. Hangi parçadaki Kürtlerden bahsedilirse edilsin parti ismi kullanlmyor, Kürt ismi kullanyor. Bizler neden birlemeyelim? diye sordu.

KOULSUZ KATILIM SALANMALI

Kürt partilerinin yarn gerçekletirilecek toplantda koulsuz katlm salamas gerektiini vurgulayan Taçer, Hepimizin ortak talebi, Kürtlerin hak ve özgürlükleri ise o zaman mutlaka taleplerde ortaklaabileceimiz maddeler vardr. Bunun üzerinde ulusal birliimizi ekillendirebiliriz. Bunu da tüm kamuoyunun bilmesi gerekiyor. Önce siyasetin buna el atmas lazm. Daha sonra toplumun ileri gelenleriyle bir araya gelip, ulusal birlii tartacaz eklinde konutu.

Taçer, yarn gerçekletirilecek toplantda belirlenecek heyetin Aralk ay içerisinde Federe Kürdistan Bölgesindeki Kürt parti ve kurumlarnn temsilcilerini ziyaret etmeyi amaçladklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git