Kürt vekilleri öldürecekler

PKK'lı kadın suikastçi film gibi operasyonla yakalandı. M.Y, aralarında üç Kürt siyasetçinin de bulunduğu bazı hedeflere yönelik eylem hazırlığındayken yakalandığı bildirildi.

Haberler 28.05.2017 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Emniyet Müdürlüü stihbarat ve Terörle Mücadele ube Müdürlüü (TEM) ekiplerince tespit edilerek takibe alnan ve PKKnn sözde özel kuvvetler birimi üyesi olduu örenilen kadn militan, aralarnda üç Kürt siyasetçinin de bulunduu baz hedeflere yönelik eylem hazrlndayken yakaland. Kadn militan ve beraberindekiler, sevk edildikleri mahkemece tutukland.

Ankara Emniyet Müdürlüü stihbarat ve TEM ekipleri, mart ay içerisinde Diyarbakr krsalndan Ankaraya geldikleri belirlenen PKKnn özel kuvvet birimi üyesi biri kadn, iki militan takibe ald.

ANLIK TAKP EDLD

Aralarnda, Mehmet Metiner, Galip Ensariolu ve Orhan Mirolu gibi siyasetçilerin olduu çeitli hedefler hakknda keif ve istihbarat çalmas yapt belirlenen teröristlerin, Mehmet Metineri bir süre takibe ald, bir televizyon program çknda öldürmeyi planland ama kendisine ulaamaynca vazgeçtikleri belirlendi.

PKKllarn tüm faaliyetleri Ankara polisince anlk olarak takip edildi ve gerekli önlemler alnd. Bir süre sonra polisin takibini fark ederek stanbula kaçan kadn militan M.Y. (23), Ankaradan itibaren peinde olan terörle mücadele ekiplerince 25 Nisanda gözaltna alnd.

Kadn PKKl ifadesinde Bakentte çeitli suikast ve bombal saldrlar düzenlemek için örgütün sözde özel kuvvetler komutanlarndan Diyarbakr Metropol sorumlusu Porsipi kod adl shah Özçaktu tarafndan gönderildiini söyledi. M.Y, kendisine burada 2 kalanikof ile 2 tabancann teslim edildiini ve bunlardan uzun namlulu olanlar Elmada ilçesi krsalnda bir alana gömdüklerini, tabancalar ise takibi fark edince yol üzerinden attn ifade etti.

M.Y, örgütün yakn zamanda eylemlerde kullanlmak üzere 30 kilogramlk bir bombay kendisine ulatraca vaadinde bulunduunu ama bombann gelmedii bilgisini de verdi.

ZANLILAR TUTUKLANDI

Gösterdikleri yerde kaz yapan polis ekipleri, kalanikoflara ulat. Yol üzerinden atlan iki tabancann ise daha önce köylülerce bulunarak Jandarmaya teslim edildii örenildi. Olayla ilgili gözaltna alnan ve M.Y ile birlikte hareket ettikleri örenilen 4 zanl, emniyetteki sorgularnn ardndan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Eylem amaçl gönderildii belirlenen Porsipi kod adl Özçaktunun, Kayseride 17 Aralk 2016da Komando Tugay Komutanlndan çar iznine çkan askerlerden 14ünün ehit olmasna, 55inin de yaralanmasna neden olan terör saldrsnn emrini veren ve Ankara Merasim Sokakta 29 kiinin hayatn kaybettii bombay temin eden terörist olduu belirlenmiti.

Ana Sayfaya Git