Kürtçe anne sütü gibidir!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya "Yahya Kemal, Türkçe için 'dil ki ağzımda annemin sütüdür' demiş. Kürt kardeşimin Kürtçe'si de ağzında annesinin sütü gibidir" dedi.

Haberler 03.03.2017 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, terör saldrlarndan etkilenen vatandalara yönelik yürütülen çalmalara ilikin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl olarak yaralar sarmak için bölgede bin 200 kiilik bir ekip kurduk. Ekibimizle, ev ev, kap kap dolatk. Yaklak 50 bin hanede 300 bin vatandamzn yaralarn sardk. dedi.

Bakan Kaya, öncek gün akam AK Parti l Bakanl tekilat üyeleri ve baz sivil toplum kuruluu temsilcilerinin katlmyla AK Parti l Bakanlnda düzenlenen toplantda yapt konumada, terör odaklarnn yakp ykmaya, hendekler kazmaya balad günden itibaren bütün bakanlklar ve hükümet olarak ilk günlerden itibaren burada olduklarn söyledi.

Terör saldrlarndan etkilenen vatandalarla ilgili yürütülen çalmalara deinen Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl olarak yaralar sarmak için bölgede bin 200 kiilik bir ekip kurduk. Ekibimizle, ev ev, kap kap dolatk. Yaklak 50 bin hanede 300 bin vatandamzn yaralarn sardk. Onlarn psiko-sosyal destek saladk. Kadnlarmz, çocuklarmz, gençlerimizi kucakladk. Aile Destek Merkezlerimizi siz hanm kardelerimiz için açtk, açmaya devam ediyoruz. ifadesini kulland.

- Eit ve adil hizmet vermek için çaltk

AK Partinin iktidara geldii günden bu yana baard en büyük iin toplumsal birlii salamak olduunu ifade eden Kaya, öyle konutu: Biz toplumun tüm kesimlerini kucakladk. Her türlü ayrmcla etnik ve bölgesel milliyetçilie iddetle kar çktk. Daima 80 milyon vatandamzn hükümeti olmak için eit ve adil hizmet vermek için çaltk. Artk her açdan daha özgür, daha müreffeh ve kendine olan öz güveninde yüksek bir Türkiye var. Unutmamalyz ki bizim en büyük gücümüz, birlik, beraberlik ve kardeliimiz.

Sivil toplum kurulularyla da ibirlii içinde Türkiyenin tüm kaynaklarn en verimli ekilde kullanarak, 80 milyon vatandaa hep birlikte hizmet götürmeye devam edeceklerini dile getiren Kaya, inallah demokrasiyi hep birlikte daha da güçlü klacaklarn belirterek, sivil toplum kurulularnn kendileri için özgür düüncenin ve sivil inisiyatifin merkezi olduunu ifade etti.

- Kürt kardeimin Kürtçesi de aznda annesinin sütü gibidir

Bütün farkllklar ve renkleriyle birlikte bir arada beraberce, kardeçe yeni Türkiyeyi birlikte ina etme temennisinde bulunan Kaya, unlar kaydetti: Size Yahya Kemalin Türkçe için söyledii bir sözü söyleyeceim. Yahya Kemal, Türkçe için dil ki azmda annemin sütüdür demi. Kürt kardeimin Kürtçesi de aznda annesinin sütü gibidir. Yasakç zihniyet yllarca Kürtçeyi yasaklad. Biz iktidara geldiimiz ilk andan itibaren bu ülkede rkçlk yapan, inkar ve asimilasyon politikalar güden devlet statikosunu deitirmek için mücadelemizi balattk. Hep birlikte büyük bir irade ortaya koyduk, büyük mücadele verdik. ça d yasaklar ortadan kaldrdk, prangalar, zincirleri birer birer söküp attk. Özgürlükleri herkes için, Acemi, Kürtü, Laz ve çerkezi ile tüm Türkiye için özgürlükleri getirdik.

- Vesayete son darbeyi indirmek için hep birlikte oy kullanacaz

Türkiye üzerinde geçmite olduu gibi bugün de büyük oyunlarn oynanmak istendiini belirten Bakan Kaya, önlerinde tarihi bir frsat olduunu. bu frsatla hem bu oyunlar bozacaklarn hem de bu zamana kadar yaptklar kazanmlarn ve hizmetlerin devaml kalmasn salayacaklarn vurgulad.

Kazanmlarn teminat olan yeni bir sisteme geçeceklerini dile getiren Kaya, Allahn izniyle, 16 Nisanda Cumhurbakanl sistemi için güçlü bir ekilde hep birlikte evet diyeceiz. Türkiye yeniden büyük bir ahlanla, yeni büyük hedeflere doru daha güçlü bir ekilde yaayacak. 16 Nisanda inallah kardeliimiz, özgürlüümüz, demokrasimiz ve vesayete son darbeyi indirmek için hep birlikte oy kullanacaz. Bu millet, 15 Temmuzda canyla, kanyla, bedeniyle millet iradesi dnda hiçbir iradeye kap açmayacan 250 ehit vererek gösterdik. Milyonlarca insan sokaklara çkt, 2 bin 500e yakn gazimiz var ve 250 canmz verdik. ifadelerini kulland.

Kaya basn toplants düzenledi

Temas ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakrda bulunan Bakan Kaya, yapt ziyaretlerin ardndan bir otelde basn toplants düzenledi. Diyarbakra birkaç müjdeleri olduunu vurgulayan Kaya, u deerlendirmelerde bulundu: Diyarbakrda 10 tane yeni sosyal hizmet merkezi açacaz. 3ünü önümüzdeki günlerde açacacaz. Ayrca ilk defa hayata geçireceimiz Mobil Sosyal Hizmet Merkezimizi Diyarbakrda hayata geçireceiz. lk uygulamay Diyarbakrda yapacaz. 2017 ylnda bin 500 kiilik yeni aile sosyal destek personelinin (ASDEP) 40n Diyarbakra alacaz. Bir tane çocuk destek merkezini, suça karm çocuklarn rehabilitasyon ve hayata kazandrlmalar, normal hayatna döndürülmeleri ve eitim hayatna kavuturmalar için Diyarbakra kazandracaz. Bir de çocuk evleri açacaz. Diyarbakrda eski tip olan çocuk yetitirme yurdunu da önümüzdeki günlerde uygulamadan kaldrp, çocuk evleri sistemimize Diyarbakrmz kavuturmu olacaz. çocuklarmzn ev ortamnda yetimeleri için mevcut olan 8 çocuk yetitirme yurdunu kaldracaz ve çocuk evlerine dönütüreceiz. Diyarbakrda bir yetitirme yurdumuz var, onu da ksa bir dönem içinde çocuk evleri sistemine geçirmi olacaz. Burada yapacamz yatrmlar da yerinde deerlendirme frsat bulduk. Bu çalmalarn Diyarbakrmza ve Türkiyemize hayrlar getirmesini diliyorum.

- Ho Geldin Bebek projesini balatt

Bakan Kaya, sosyal sorumluluk projesi kapsamnda Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin hazrlad Ho Geldin Bebek projesini de balatt. Diyarbakrda doacak her bebek için ailelere verilecek, içinde bebek bakm seti ve anne için hastane kyafetinin olduu 25 bin hediye setinin maliyetinin 2 milyon 714 bin lira olduu belirtildi.

Salk Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi Kadn çocuk Doum ve çocuk Kliniklerine yapt ziyaret ile projeyi balatan Kayaya, Vali Hüseyin Aksoy ve Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla elik etti. Normal doumda birinci olan Diyarbakrl kadnlar kutlayan Kaya, yeni bebek sahibi olan aileleri de ziyaret etti. Kaya, aileleri tebrik ederek, Hayrl uurlu olsun, Allah anal babal büyütsün. Millete hayrl hizmetler eden, vatana milete hayrl evlat etsin. Cumhurbakanmzn ve Babakanmzn size selamn getirdik. eklinde konutu. Yeni bebek sahibi olan ailelere çeyrek altn hediye eden ve proje hakknda bilgi veren Kaya, Diyarbakr Büyükehir Belediyemizin hediyesini getirdik. Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin sosyal belediyecilik projesi kapsamnda balatt bu projenin ilk hediyelerini size veriyoruz. dedi. Kaya, yakndan ilgilendii bebekleri bir süre kucana alarak sevdi.

Ana Sayfaya Git